Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Property: Χτίζει χαρτοφυλάκιο ακινήτων άνω του 1 δισ. ευρώ

Την πρώτη γενική συνέλευση μετόχων μετά την εισαγωγή στο ΧΑ πραγματοποίησε χθες η Νoval Property, έχοντας αντλήσει κεφάλαια περίπου 50 εκατ. ευρώ που θα προστεθούν στον κουμπαρά των διαθεσίμων της για την εξυπηρέτηση του επενδυτικού της πλάνου, ύψους 340 εκατ. ευρώ.

Στο περιθώριο της τακτικής Γ.Σ. – κατά την οποία εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος και για τους νέους μετόχους της ΑΕΕΑΠ- ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Π. Καπετανάκος ανάφερε πως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός εξασφαλίζει μελλοντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της ΑΕΕΑΠ αποτιμάται στα 570 εκατ. ευρώ, με τον κύριο όγκο αυτών να αφορούν σε ακίνητα εισοδήματος, με έσοδα που βελτιστοποιούνται σταθερά. Όπως σημείωσε ο κ. Καπετανάκος το γεγονός ότι το CAPEX των επόμενων χρόνων έχει υπολογιστεί σε 340 εκατ. ευρώ, και μάλιστα με την πλειονότητα αυτού να αφορά ήδη συγκεκριμένα projects, είναι ασφαλής η εκτίμηση για το χτίσιμο χαρτοφυλακίου άνω του 1 δισ. ευρώ, αλλά και για τη δημιουργία αξίας από τα μισθώματα και τη γενικότερη εμπορευματοποίση των αναπτύξεων.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η εταιρεία έχει συμφωνία μίσθωσης για το νέο «πράσινο» campus γραφείων που δημιουργεί στο Μαρούσι με την BrookLane, καθώς στο The Grid θα εγκατασταθούν τα κεντρικά γραφεία της EY. Αντιστοίχως έχει μισθώσει τον τελευταίο όροφο της μικτής ανάπτυξης που ολοκληρώνει στο Μετς (κατοικίες και γραφεία), ενώ επίσης έχει μισθώσει το κτίριο logistics που δημιουργεί στη Μάνδρα.

Επίσης προχωρά η ανακατασκευή κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι, εμβαδού περίπου 7.000 τ.μ. με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, ενώ η εταιρεία εκτιμά ότι έως το τέλος του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η πολεοδομική ωρίμαση του mega project στην οδό Πειραιώς για την ανάπλαση του παλιού εργοστασίου της Βιοχάλκο με την έκδοση ΕΣΧΑΣΕ και προεδρικού διατάγματος. Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί, η Noval εκτιμά ότι στις αρχές του 2025 θα ξεκινήσει το κύριο έργο που αφορά σε μικτή ανάπτυξη, το master plan της οποίας έχει την υπογραφή του διεθνούς γραφείου Foster&Partners.

Related posts

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ δρομολογεί ο ΟΑΣΑ

admin

ΟΛΠ: Ο Zhu Changyu εξελέγη Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

admin

Intrum: Υψηλές πτήσεις σε έσοδα, success fees και EBITDA

admin

Ολοκληρώνεται η συγχώνευση Nova και Wind

admin

Επένδυση-μαμούθ σε μπαταρίες λιθίου από τον όμιλο Γερμανού

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καλύτερα περιθώρια στις κατασκευές, «ουρά» υπεραξιών στις παραχωρήσεις

admin

MIG: Πώς επηρεάζει τα οικονομικά μεγέθη το deal για την Attica Group

admin

Τι αλλάζει στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

admin

ΟΣΕ: Έργα προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ στον σιδηρόδρομο Λάρισας

admin