Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Property: Μίσθωσε στην EY δυο από τα 4 κτίρια του The Grid

Η Noval Property ανακοίνωσε δημόσια τη δεσμευτική συμφωνία εκμίσθωσης στην EY Ελλάδος των γραφειακών χώρων των δύο από τα τέσσερα κτήρια του συγκροτήματος “The Grid”, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα.

Το ‘The Grid’ αποτελεί μια μεγάλη επένδυση, την οποία η Noval Property υλοποιεί από κοινού με την Brook Lane Capital. Οι εν λόγω χώροι αναμένεται να παραδοθούν στον μισθωτή εντός του 2025 για τις απαραίτητες εργασίες, ώστε η μετεγκατάσταση να ξεκινήσει μέσα στο 2026.

Η συμφωνία με την EY, η οποία προηγείται της ολοκλήρωσης κατασκευής του ακινήτου, αφορά σε μακροχρόνια μίσθωση με όρους που ανταποκρίνονται σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων και αποτελεί ορόσημο για τα συμβαλλόμενα μέρη, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης και της χαμηλής διαθεσιμότητας σε υψηλής ποιότητας, περιβαλλοντικά πιστοποιημένα ακίνητα.

Για την κατασκευή του έργου, η εταιρεία THE GRID A.E., συμφερόντων Noval Property και Brook Lane Capital, προέβη σε υπογραφή της χρηματοδότησης του επενδυτικού της έργου από την Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η συνολική χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού έως €127 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους €62 εκατ. Αναλυτικότερα, το “The Grid” βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και ΑμαρουσίουΧαλανδρίου, σε μια περιοχή που έχει εδραιωθεί ως επιχειρηματικό κέντρο, και αναπτύσσεται σε έκταση 16.100 τ.μ., η οποία καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Το έργο που βρίσκεται σε φάση κατασκευής, θα έχει συνολική επιφάνεια 61.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 26.400 τ.μ. αντιστοιχούν σε χώρους ανωδομής και τα 35.100 τ.μ. σε υπόγειους χώρους. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, που φέρει την υπογραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Foster Partners, αφορά στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού και περιβαλλοντικά βιώσιμου κτηριακού συγκροτήματος,το οποίο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον τομέα των συγκροτημάτων γραφείων.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχιτεκτονική σύνθεση αποτελείται από δύο όγκους κτηρίων που διατάσσονται αντικριστά, σχηματίζοντας ένα εσωτερικό αίθριο το οποίο θα λειτουργεί ως πυρήνας της κοινωνικής ζωής των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Το συγκρότημα διαθέτει ευέλικτο και διαχρονικό σχεδιασμό με στόχο να ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες των μισθωτών, εστιάζοντας ταυτόχρονα σε ένα σύγχρονο μοντέλο εργασίας που προάγει την ευεξία των χρηστών. Το έργο αναπτύσσεται πλήρως εναρμονισμένο με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, στοχεύοντας σε πιστοποιήσεις LEED Platinum και Well Building Standard.

Παράλληλα, θα εξασφαλίσει την επίτευξη ενεργειακής βαθμίδας Α κατά τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων, καθιστώντας την επένδυση ένα πρωτοποριακό έργο που συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης.

H συμφωνία μίσθωσης με την EY Ελλάδος, εταιρείας μέλους ενός οργανισμού παγκοσμίου εμβέλειας, με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στον κλάδο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, αποτελεί επιστέγασμα της επενδυτικής στρατηγικής και του ισχυρού χαρτοφυλακίου της Noval Property, καθώς και της διαρκούς ενίσχυσής του με σύγχρονα, υψηλής ποιότητας και περιβαλλοντικά βιώσιμα ακίνητα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, με αφορμή τη δημόσια ανακοίνωση της συμφωνίας εκμίσθωσης, o κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, δήλωσε: «Στη Noval Property μετά την επιτυχημένη

Related posts

Deal-μαμούθ $3,1 δισ. για αγορά 11 LNG από την Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη

admin

Σε ποια μέτωπα επενδύει ο όμιλος Quest

admin

Μotor Oil: Γιατί κάναμε τη σύμπραξη με ΓΕΚ Τέρνα

admin

Πιστοποίηση ΤΑΙΠΕΔ από την TÜV AUSTRIA Hellas με ISO 22301:2019

admin

Διέθεσε με private placement το 0,96% η Unibios

admin

Ολυμπος: Η cash cow του Κάμπου και το ράλι της κερδοφορίας

admin

Καθυστερούν οι Σαουδάραβες στην υπόθεση της Εθνικής

admin

Νέες επενδύσεις ενεργοποίησε η Κωτσόβολος

admin

ΕΥ: Ο Χρήστος Ταραντίλης ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως

admin