Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Property: Μίσθωσε στην EY δυο από τα 4 κτίρια του The Grid

Η Noval Property ανακοίνωσε δημόσια τη δεσμευτική συμφωνία εκμίσθωσης στην EY Ελλάδος των γραφειακών χώρων των δύο από τα τέσσερα κτήρια του συγκροτήματος “The Grid”, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα.

Το ‘The Grid’ αποτελεί μια μεγάλη επένδυση, την οποία η Noval Property υλοποιεί από κοινού με την Brook Lane Capital. Οι εν λόγω χώροι αναμένεται να παραδοθούν στον μισθωτή εντός του 2025 για τις απαραίτητες εργασίες, ώστε η μετεγκατάσταση να ξεκινήσει μέσα στο 2026.

Η συμφωνία με την EY, η οποία προηγείται της ολοκλήρωσης κατασκευής του ακινήτου, αφορά σε μακροχρόνια μίσθωση με όρους που ανταποκρίνονται σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων και αποτελεί ορόσημο για τα συμβαλλόμενα μέρη, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης και της χαμηλής διαθεσιμότητας σε υψηλής ποιότητας, περιβαλλοντικά πιστοποιημένα ακίνητα.

Για την κατασκευή του έργου, η εταιρεία THE GRID A.E., συμφερόντων Noval Property και Brook Lane Capital, προέβη σε υπογραφή της χρηματοδότησης του επενδυτικού της έργου από την Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η συνολική χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού έως €127 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους €62 εκατ. Αναλυτικότερα, το “The Grid” βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και ΑμαρουσίουΧαλανδρίου, σε μια περιοχή που έχει εδραιωθεί ως επιχειρηματικό κέντρο, και αναπτύσσεται σε έκταση 16.100 τ.μ., η οποία καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Το έργο που βρίσκεται σε φάση κατασκευής, θα έχει συνολική επιφάνεια 61.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 26.400 τ.μ. αντιστοιχούν σε χώρους ανωδομής και τα 35.100 τ.μ. σε υπόγειους χώρους. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, που φέρει την υπογραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Foster Partners, αφορά στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού και περιβαλλοντικά βιώσιμου κτηριακού συγκροτήματος,το οποίο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον τομέα των συγκροτημάτων γραφείων.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχιτεκτονική σύνθεση αποτελείται από δύο όγκους κτηρίων που διατάσσονται αντικριστά, σχηματίζοντας ένα εσωτερικό αίθριο το οποίο θα λειτουργεί ως πυρήνας της κοινωνικής ζωής των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Το συγκρότημα διαθέτει ευέλικτο και διαχρονικό σχεδιασμό με στόχο να ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες των μισθωτών, εστιάζοντας ταυτόχρονα σε ένα σύγχρονο μοντέλο εργασίας που προάγει την ευεξία των χρηστών. Το έργο αναπτύσσεται πλήρως εναρμονισμένο με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, στοχεύοντας σε πιστοποιήσεις LEED Platinum και Well Building Standard.

Παράλληλα, θα εξασφαλίσει την επίτευξη ενεργειακής βαθμίδας Α κατά τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων, καθιστώντας την επένδυση ένα πρωτοποριακό έργο που συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης.

H συμφωνία μίσθωσης με την EY Ελλάδος, εταιρείας μέλους ενός οργανισμού παγκοσμίου εμβέλειας, με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στον κλάδο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, αποτελεί επιστέγασμα της επενδυτικής στρατηγικής και του ισχυρού χαρτοφυλακίου της Noval Property, καθώς και της διαρκούς ενίσχυσής του με σύγχρονα, υψηλής ποιότητας και περιβαλλοντικά βιώσιμα ακίνητα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, με αφορμή τη δημόσια ανακοίνωση της συμφωνίας εκμίσθωσης, o κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, δήλωσε: «Στη Noval Property μετά την επιτυχημένη

Related posts

Κλωστοϋφαντουργοί: Ζητούν μείωση ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία

admin

Κορυφαίος Εργοδότης για 5η συνεχή χρονιά η NN Hellas

admin

Καταγγελίες για WhatsApp και έρευνα στην Ελλάδα

admin

Τι απαντά ο όμιλος ΑΒΑΞ για τις απεργίες στη Γραμμή 4 του Μετρό

admin

Εξαγόρασε το 60% της Diginet η Epsilon Net

admin

Medicon: Στις 5 Ιουλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Nvisionist στον διαγωνισμό της DIGITALEUROPE

admin

Drone και Υβριδικά Συστήματα από την Intracom Defense στην DEFEA 2021

admin

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Ενσωματώνουμε περαιτέρω θέματα ESG στη στρατηγική μας

admin