Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MoU Ενώσεων Αμυντικών Βιομηχανιών Ελλάδας-Ουκρανίας

Με γνώμονα την προώθηση της διεθνούς παρουσίας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) ανέλαβε τη διοργάνωση του Ελληνικού Εθνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση World Defense Show (WDS, 4-8 Φεβρουαρίου 2024) που διεξήχθη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Η ελληνική εκπροσώπηση, αναφέρει ανακοίνωση, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με Εθνικό Περίπτερο στη World Defense Show, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Η διεθνής έκθεση WDS διοργανώνεται για δεύτερη φορά και ήδη έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και των κρατικών οργανισμών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας. Στην WDS συμμετείχαν 773 εκθέτες από 75 χώρες, αριθμός αυξημένος κατά 29% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση, ενώ συνολικά 106.000 άτομα και 441 αποστολές από 116 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Εξι ελληνικές εταιρείες στο World Defense Show 2024

Στο Εθνικό Περίπτερο συμμετείχαν ως εκθέτες έξι ελληνικές εταιρίες και πιο συγκεκριμένα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΑΒ), η HYDRUS, η NAFS SA (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), η SCYTALYS, η THEON SENSORS, οι οποίες ανέδειξαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ενώ συμμετείχε και η έκθεση DEFEA. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες του χώρου της άμυνας και της ασφάλειας, να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους στη διεθνή αγορά αναζητώντας νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Σε αυτό το πνεύμα κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπογράφηκε από την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) και την Εθνική Ένωση των Ουκρανικών Αμυντικών Βιομηχανιών (National Association of Ukrainian Defense Industries – NAUDI) Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU).

Σκοπός του Μνημονίου είναι η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ενώσεων σε δραστηριότητες και βιομηχανικά προγράμματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στους τομείς της άμυνας, αεροδιαστημικής και ασφάλειας.

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, οι αμυντικές βιομηχανίες της Ελλάδας και Ουκρανίας, θα μπορέσουν να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργειών, να προβαίνουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βιομηχανικών εμπειριών και να αλληλοσυμπληρώνονται σε διάφορους τομείς.

Επιπλέον οι αμυντικές βιομηχανίες των δύο Ενώσεων μπορούν να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασιών για τη σχεδίαση και ανάπτυξη από κοινού νέων οπλικών συστημάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Ουκρανίας, καθώς και για τη διεθνή αγορά, αξιοποιώντας το δίκτυο επαφών τους.

Related posts

Συνεργασία NBG Pay, Εθνικής και Epsilon Net για All in One & Digital Ταμειακή

admin

Skroutz: Αυξήθηκε 7,95% η μέση τιμή του καλαθιού στις online αγορές το Πάσχα

admin

Προτεραίοτητα η εξυπηρέτηση πελατών για τον ΟΠΑΠ

admin

ΟΤΕ: Την Παρασκευή η αποκοπή του μερίσματος 0,68 ευρώ

admin

Διάκριση της [i2.d] technologies στα βραβεία WITSA Global Innovation & Tech Excellence

admin

ΔΕΗ: Μετά τις αγορές, πλάνο για έξοδο και στα… Βαλκάνια

admin

PeopleCert: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που γίνεται case study στο INSEAD

admin

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε η Sunlight Group

admin

Συνεργασία PwC Ελλάδας και Πανεπιστημίου Πειραιώς

admin