Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen: Ολοκληρώθηκε κρίσιμο ορόσημο στην κατασκευή των 3 OCGTs στη Βρετανία

Ενα εξαιρετικά σύνθετο και πολύπλοκο στοίχημα κερδήθηκε όταν μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια τα ογκώδη εξαρτήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε ανοιχτό κύκλο (OCGT) που κατασκευάζει η Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS) στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Drax.

Κάθε OCGT έχει παραλάβει πλέον έναν αεριοστρόβιλο Siemens Energy SGT5-4000F βάρους 332 τόνων, μια γεννήτρια βάρους 327,5 τόνων και έναν μετασχηματιστή βάρους 222 τόνων. Τα 9 αυτά τα φορτία έπρεπε να παραδοθούν μέσω του οδικού δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου, σε κάθε μία από τις τρεις τοποθεσίες: Hirwaun κοντά στο Aberdare στην Ουαλία, Progress in Eye στο Suffolk και Millbrook στο Bedfordshire.

Η μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη παράδοση ήταν η διαδρομή που μετέφερε τα εξαρτήματα στο Millbrook. Ένα ταξίδι 79 μιλίων από το λιμάνι του Tilbury στο Essex προς τον σταθμό παραγωγής Millbrook, διασχίζοντας μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των M25 και M1, μερικές φορές διασχίζοντας διασταυρώσεις και κατοικημένες περιοχές, με ταχύτητα πεζοπορίας.

Η παράδοση αυτών των εξαρτημάτων απαιτούσε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και συντονισμού, το οποίο προϋπέθετε συνεργασία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τις τοπικές αρχές, τις υπηρεσίες κυκλοφορίας, κυβερνητικούς φορείς και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, αλλά και του κοινού που χρησιμοποιούσε τους οδικούς άξονες.

Με την ολοκλήρωση και αυτού του σημαντικού οροσήμου σε όλες τις εγκαταστάσεις, οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά, ώστε οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας να μπορούν να αρχίσουν να υποστηρίζουν την ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, τα OCGTs θα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής, όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν επαρκούν για την ασφαλή και αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση, αλλά και υποστηρίζοντας την αυξημένη ζήτηση και τη σταθερότητα του δικτύου. Υπολογίζεται ότι κάθε μία μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει αρκετή άμεση ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες 150.000 νοικοκυριών.

Βάσει του προγραμματισμού, οι εν λόγω μονάδες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2024.

Related posts

Ο Γιώργος Καρυστινός νέος Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος

admin

Softone: Εξετάζει την ετοιμότητα των εταιρειών απέναντι στην ψηφιακή μετάβαση

admin

ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance HUB: Νέο όνομα και αναβάθμιση του ψηφιακού χώρου της MINETTA Ασφαλιστική

admin

Intracom: Στις 9 Ιανουαρίου η ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου ακινήτων

admin

Optima Bank: Ποια στελέχη συμμετείχαν στην ΑΜΚ, ποιοι πήραν δωρεάν μετοχές

admin

Alpha Bank: Διέθεσε 1,89 εκατομμύρια δωρεάν μετοχές σε 56 στελέχη

admin

Μινωικές Γραμμές: Τροποποίηση δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

admin

Γιατί μπαίνουν τα Coffee Island στο κανάλι των σούπερ μάρκετ

admin

Η Qatar Airways προσγειώνεται στη Σαντορίνη

admin