Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mega Brokers: Φετινός στόχος το διψήφιο growth

Μετά από μια πολύ αποδοτική περυσινή χρονιά, το στόχο για διψήφιο ποσοστό αύξησης ασφαλίστρων και βελτίωση των ποιοτικών δεικτών έχει θέσει για φέτος η Mega Brokers, η εταιρεία που κατέχει την πρώτη θέση στο χώρο των ασφαλιστικών πρακτόρων.

Ειδικότερα, η περυσινή παραγωγή διαμορφώθηκε στα 68,5 εκατ. ευρώ και ήταν κατά 16% αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2022, ενώ παράλληλα μέσα στη χρονιά διευρύνθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα (στο 43%) η συμμετοχή των λοιπών καλύψεων εκτός κλάδου αυτοκινήτων, το μερίδιο του οποίου διαμορφώθηκε  στο 57%. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mega Brokers Τάσο Χατζηθεοδοσίου, φετινός στόχος είναι η επίτευξη διψήφιου ποσοστού ανάπτυξης, η περαιτέρω διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας, η συνέχιση της έμφασης στην ψηφιοποίηση των εργασιών, ενώ πολύ σημαντική εξέλιξη μέσα στο 2024 ήταν η εξαγορά της εταιρείας Τζώρτζης (στόχος να ολοκληρωθεί η συγχώνευσή τους στις αρχές του 2025).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Mega Brokers Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ανέφερε πως η εταιρεία έχει 35 χρόνια ζωής και έχει καταφέρει να βρίσκεται εδώ και δεκαπέντε συνεχή χρόνια στην πρώτη θέση μιας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής αγοράς.

Αναφερόμενος στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά και στις πρόσφατες εξελίξεις, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μεταξύ άλλων ανέφερε:

  • Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει όλα τα δεδομένα και η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να την εκλάβει ως θετική πρόκληση και να μην τη φοβηθεί. 
  • Οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ είναι πολύ θετικές για τον κλάδο. Το ποσοστό έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ θα ενισχύσει τις καλύψεις των κατοικιών, ωστόσο μεγαλύτερη θετική επίδραση θα έχει η υποχρέωση ασφαλιστικής κάλυψης έναντι φυσικών καταστροφών των επιχειρήσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών υψηλότερο των 500 χιλιάδων ευρώ. Σημαντικό νέο είναι και η κατάργηση του φόρου ασφαλίστρων (15%) στα συμβόλαια υγείας για άτομα έως 18 ετών.
  • Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή κατά περισσότερο από 15% όταν τεθούν σε πλήρη εφαρμογή, ενώ παράλληλα πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ξεκίνησε να τίθεται με έμφαση το θέμα της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης. Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι να ανοίγεται πλέον το πεδίο και για την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες 15 υποχρεωτικές καλύψεις. 
  • Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στον ευρύτερο ασφαλιστικό κλάδο θα συνεχιστούν, λόγω των συνεργειών και των οικονομιών κλίμακας που προκύπτουν.

Related posts

Jumbo: Αύξηση 20% στις πωλήσεις α’ εξαμήνου

admin

Στην Intrakat το έργο αστικής αναζωογόνησης Θεσσαλονίκης

admin

Είκοσι ομάδες συμμετείχαν στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024

admin

Στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας η ΟΛΠ ΑΕ

admin

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν από τη ΓΣ οι αλλαγές στο καταστατικό και η πολιτική αποδοχών μελών ΔΣ

admin

Ελληνική συμμετοχή 23 επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας PLMA 2022

admin

Vivartia: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου για κάλυψη ζημιών

admin

Premia Properties: Στα 281 εκατ. η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου

admin

Μπαίνει με 25% στον EuroAsia Interconnector ο ΑΔΔΜΗΕ

admin