Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Macy’s: Υποβάθμισε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις της – Βουτιά 8% η μετοχή

Σε περικοπή των προβλέψεων για τις ετήσιες πωλήσεις της προχώρησε η Macy’s, με τον αμερικανό λιανοπωλητή να δηλώνει ότι βλέπει επιλεκτικούς αγοραστές με μεγαλύτερη εστίαση στις προσφορές.

Ειδικότερα, η αλυσίδα κολοσσός λιανικών καταστημάτων ενημέρωσε ότι περιμένει τις καθαρές της πωλήσεις στο έτος και κινηθούν στο εύρος των 22,1 δισ. δολαρίων με 22,4 δισ., σημαντικά χαμηλότερα από τα 22,3 δισ. με 22,9 δισ. που προέβλεπε προηγουμένως. Επιπλέον, ο πήχης είναι ακόμα πιο έντονα μειωμένος από το 2023, το οποίο είχε κλείσει για την Macy’s με πωλήσεις ύψους 23,09 δισ.

Στο ίδιο κλίμα, περιμένει τις συγκρίσιμες πωλήσεις της να παρουσιάσουν μία πτώση από 0,5% έως 2%, ενώ πριν προέβλεπε από μείωση 1% έως και αύξηση 1,5%.

Ο διαχειριστής του πολυκαταστημάτων δήλωσε ότι το νέο εύρος του outlook “της παρέχει ευελιξία για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητας στην καταναλωτική αγορά”.

Μετά τις ανακοινώσεις της Macy’s η μετοχή της διαπραγματεύεται με ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Για το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε μικτά μεγέθη, με κερδοφορία που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά με τζίρο χαμηλότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Συγκεκριμένα, η Macy’s ολοκλήρωσε το τρίμηνο με κέρδη 53 σεντς ανά μετοχή έναντι μέσης εκτιμήσεις για 30 σεντς, με τα έσοδά της στα 4,94 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 5,12 δισ. 

Related posts

Οι σκανδιναβικές χώρες εντείνουν τη συνεργασία τους για να αντιμετωπίσουν τη βία των συμμοριών

admin

Κίνα – ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τη “συλλογική τιμωρία” των Παλαιστινίων

admin

Μέστερ (Fed Cleveland): Ανοιχτή την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Νοέμβριο

admin

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 325 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

admin

Ο Ερντογάν συνδέει ξανά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ

admin

Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους

admin

Ζ. Μπορέλ για Μεσανατολικό: Προτεραιότητα είναι να σταματήσει αμέσως η βία και να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι

admin

Γερμανικό δικαστήριο εγκρίνει τις υποκλοπές των επικοινωνιών δημοσιογράφων με περιβαλλοντικούς ακτιβιστές της Letzte Generation

admin

Οι Γάλλοι πλημμύρισαν τους δρόμους κατά της ακροδεξιάς- “Να αποτρέψουμε την καταστροφή”- Επί ποδός 21.000 αστυνομικοί

admin