Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Επιταχύνεται η εμπορευματοποίηση του Ελληνικού

Κερδοφορία από τις προπωλήσεις κατοικιών και την είσπραξη εσόδων από τις διάφορες συναλλαγές παραχώρησης δικαιωμάτων επιφανείας στο Ελληνικό κατέγραψε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η Lamda Development, τρία χρόνια μετά την έναρξη του project, με τη διοίκηση να επαναλαμβάνει πως έως το τέλος της τρέχουσας χρήσης αναμένει έσοδα της τάξης των 900 εκατ. ευρώ. 

Εκτός από την πώληση των κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο, η εταιρεία ως γνωστόν έχει ξεκινήσει την προπώληση των κατοικιών του Little Athens όπου σύμφωνα με τη διοίκηση κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών, το 30% των προσυμφώνων αφορά αγοραστές από το εξωτερικό. 

Επίσης  σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για την πώληση 5 οικοπέδων (50.000 τμ) σε περιοχές του Ελληνικού προς 2.000 ευρώ ανά τ.μ. με τη διοίκηση να εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο γ’ τρίμηνο του έτους. Η πώληση των εν λόγω οικοπέδων που αφορούν σε οικιστικές αναπτύξεις -χωρίς κεφαλαιουχικές δαπάνες από τη Lamda- αναμένεται να προσφέρει έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, αλλά και σημαντικό μικτό κέρδος, που θα ενισχύσει την ήδη βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία του project.  Σημειώνεται δε πως ο όμιλος έχει την πρόθεση επανάληψης της συγκεκριμένης πρακτικής για πώληση οικοπέδων ακόμη 100.000 τ.μ. οικιστικών αναπτύξεων στο μέλλον.

Πέραν των παραπάνω επισημάνθηκε η πρόοδος των εργασιών τόσο στον τομέα των υποδομών, όσο και των αναπτύξεων με επενδυτή τη Lamda. Υπενθυμίζεται πως οι συνολικές επενδύσεις της α’ φάσης ανάπτυξης του Ελληνικού έως το 2026 ανέρχονται σε 2,1 δισ. ευρώ (εξαιρουμένων των επενδύσεων για τα δύο νέα malls της έκτασης), ενώ το project προς το παρόν αυτοχρηματοδοτείται. Έως σήμερα οι δαπάνες CAPEX ανέρχονται σε 360 εκατ. ευρώ περίπου. Η διοίκηση της Lamda Development ανάφερε πως έως σήμερα οι δαπάνες κινούνται στα 50 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο ανά τρίμηνο, ωστόσο το 2025 εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν υψηλότερες καταβολές.

Σε ότι αφορά στο α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήση τα  έσοδα για το Ελληνικό προήλθαν από την πώληση του οικοπέδου όπου Lamda και Brooklane θα αναπτύξουν τον Πύργο Μεικτής Χρήσης (39 εκατ. ευρώ), ενώ 19 εκατομμύρια προήλθαν από την πώληση οικοπέδων που κατασκευάζονται οι παραθαλάσσιες βίλες, 17 εκατ. από την πώληση διαμερισμάτων του Riviera Tower, 13 εκατ. από την πώληση Cove Residences και 4 εκατ. ευρώ προήλθαν από την μακροχρόνια μίσθωση του οικοπέδου όπου ΓΕΚ Τέρνα και Hardrock αναπτύσσουν το IRC. 

Related posts

Επένδυση 24 εκατ. από METRO σε κέντρο διανομής στη Β. Ελλάδα

admin

Mastercard Strive: Έως €500.000 επιδότηση σε επιχειρήσεις και startups για την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων

admin

Alstom: Στο στόχαστρο έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

admin

Lamda Development: Οι νέες δημοπρατήσεις και τα έργα της 5ετίας στο Ελληνικό

admin

Microsoft: Δωρεάν πιστοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη

admin

Αρανίτης (Intrakat): Στόχος η συνολική αποδοτικότητα στον τομέα των μεταφορών

admin

Στη δημοσιότητα ο απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας 2022 του ομίλου Mitsis

admin

Epsilon Smart: Νέα ψηφιακή λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης

admin

Austriacard: Σε ειδικούς επενδυτές το 15,05%, αυξήθηκε το ποσοστό διασποράς

admin