Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Jefferies: Σταθερές οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Jefferies: Σταθερές οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies παραμένει θετική για τις ελληνικές τράπεζες και διατηρεί τις συστάσεις αγοράς για τις τέσσερις συστημικές.

Οι τιμές στόχοι των μετοχών τους είναι σταθερές με 2,70 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank, 2,60 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank, 10,35 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και 5,25 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Τα περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα είναι από 28% μέχρι 65%.

Τα μερίδια αγοράς τον προηγούμενο μήνα του έτους διατηρήθηκαν αμετάβλητα με τις Eurobank και Alpha Bank στις πρώτες θέσεις. 

Από τις τέσσερις τράπεζες, η Eurobank κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 26% και η Εθνική Τράπεζα το μικρότερο με 11%. Σε όλη τη διάρκεια του Μαΐου, η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση του μεριδίου αγοράς ( 0,20%), ενώ η Alpha Bank είδε τη μεγαλύτερη μείωση του μεριδίου αγοράς (-0,19%). Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες διατήρησαν 81% μερίδιο αγοράς στην  αγορά διαχείρισης κεφαλαίων τον Μάιο, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

Το φετινό α’ τρίμηνο σημείωσε σημαντική άνοδο στις επενδυτικές αμοιβές, δηλαδή τα έσοδα που καταγράφουν οι τράπεζες από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και το bancassurance, με μέσο όρο 36% σε ετήσια βάση. Η Alpha Bank πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον τομέα, έχοντας παράξει το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων της από αμοιβές και προμήθειες από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, ενώ η Εθνική Τράπεζα έχει το χαμηλότερο ποσοστό.

#Jefferies #ΤΡ-ΖΕΣ

Related posts

ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει υποβολή προσφοράς για υδροηλεκτρικό σταθμό στη Β.Μακεδονία

admin

Κλουκίνας-Λάππας: ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου βρεφικών-παιδικών ειδών

admin

Εθνική Τράπεζα: Ενισχυμένα στο €1,2 δισ. τα οργανικά κέρδη

admin

Χρηματιστήριο: Στον FTSE 25 ο ΔΑΑ – Αντικαθιστά την Quest

admin

Eurobank Equities: Οι δύο πυλώνες δημιουργίας αξίας για τον ΟΠΑΠ

admin

Ελλάκτωρ: Στις 18 Απριλίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2023

admin

Aegean: Στις 14 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση για τα warrants

admin

Attica Bank για Astir I: Προχωρά η διαδικασία πώλησης

admin

Unibios: Εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο- Η σύνθεση

admin