Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Εκτίναξη EBITDA στα 28,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Ενοποιώντας την ΑΚΤΩΡ για ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2024, ο Όμιλος Intrakat κατέγραψε ξεκάθαρη αύξηση των μεγεθών του, σημαντική βελτίωση σε όλους τους κρίσιμους επιχειρηματικούς δείκτες και επιτάχυνση του ρυθμού παραγωγής των μεγάλων έργων υποδομών, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο την ορθότητα και την επιτυχία της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ, αλλά και τη συνέπεια λόγων και πράξεων του Ομίλου, σημειώνεται στην ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εξαμήνου. 

Ο Όμιλος παρουσίασε ιδιαίτερα βελτιωμένα μεγέθη, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να ανέρχεται σε €533 εκατ. έναντι €404 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 32%.

Tα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) πολλαπλασιάστηκαν, καθώς αυξήθηκαν κατά 307%, από €7 εκατ. σε €28,5 εκατ. Τα προσαρμοσμένα EBITDA γνώρισαν σημαντική άνοδο κατά 250%, ανερχόμενα σε €30,8 εκατ. έναντι €8,8 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα μικτά κέρδη κατέγραψαν άνοδο κατά 196%, από €17,2 εκατ., σε €50,9 εκατ.

Επιπλέον, τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 90%, στα €115 εκατ. (από €60 εκατ.), χωρίς ακόμη να έχουν εισπραχθεί πολύ σημαντικά ποσά από την εκτέλεση των μεγάλων έργων υποδομών στη Ρουμανία.

Επίσης δεν υπάρχει ουσιώδης αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου που είναι στα €140 εκ., στο 80% των ιδίων κεφαλαίων. Στο τέλος του οικονομικού έτους, ο Όμιλος αναμένει κύκλο εργασιών της τάξης του €1,15 δισ., επιβεβαιώνοντας τις αρχικές προσδοκίες της διοίκησης.

Με αφορμή την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου 2024, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat κ. Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε: «Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου του 2024 αποδεικνύουν πόσο επιτυχημένη και σωστή ήταν η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από όλα όσα καταφέραμε από την ολοκλήρωση της εξαγοράς, μέχρι σήμερα. Πετύχαμε μία σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, πολλαπλασιάζοντας τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τα μεικτά κέρδη, ενώ εκτιμούμε ότι στο τέλος του έτους ο κύκλος εργασιών θα φτάσει το €1,1 δισ. Όλα αυτά είναι απολύτως συμβατά με όλα όσα έχουμε ανακοινώσει στο παρελθόν – ό,τι έχουμε πει, το έχουμε κάνει. Παράλληλα, εργαζόμαστε σκληρά για τον εταιρικό μετασχηματισμό του Ομίλου μας, με στόχο την ενίσχυση και άλλων τομέων δραστηριότητας, πέραν της κατασκευής και σύντομα θα παρουσιάσουμε τον σχεδιασμό αυτόν».

* Δείτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

Related posts

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ΡΑΕ για τα ακριβά τιμολόγια ρεύματος

admin

Εξαγορά στο cyber security συζητά η Performance

admin

ΤτΕ: Έναρξη λειτουργίας της νέας εφαρμογής External Sector Surveys

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Συνεργασία με Viva Wallet για τις πληρωμές των πελατών

admin

Hexicon: Παράθυρο ευκαιρίας για πλωτά αιολικά στην Ελλάδα

admin

Ιατρικό Αθηνών: Επιστροφή κεφαλαίου 0,03 ευρώ στους μετόχους

admin

Μετρό: Κάλυψε τα πρώτα 1.000 μέτρα ο μετροπόντικας της Γραμμής 4

admin

ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 224,4 εκατ. στο εξάμηνο, προμέρισμα €1

admin

Συνεργασία Antipollution και Megatugs στη θαλάσσια απορρύπανση

admin