Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Έργο €64,5 εκατ. για διαχείριση υδάτινων πόρων

H Intrakat ανέλαβε ένα νέο υδραυλικό έργο, που υπόσχεται να εκσυγχρονίσει τη διαδικασία διαχείρισης του νερού σε ένα από τα σπουδαιότερα υδατικά διαμερίσματα της χώρας και να συμβάλει στην αναζωογόνηση και την βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη σύμβαση «Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου Α’ φάση Ν. Αιτωλοακαρνανίας», προϋπολογισμού 64,5 εκατ. ευρώ την οποία υπέγραψε σήμερα στο Μεσολόγγι ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Ιntrakat, Αναστάσιος Αρανίτης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των τοπικών αρχών.

Το μεγάλο αυτό εγγειοβελτιωτικό έργο περιλαμβάνει αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα, έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης και μεταφοράς και διανομής νερού για άρδευση, καθώς και πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής, μελλοντικά.

Η σύμβαση αποτελείται από δύο σημαντικά εγγειοβελτιωτικά υποέργα: Των παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας και Αμφιλοχίας και των περιοχών της επαρχίας Βάλτου, δηλαδή μίας γεωγραφικής ζώνης με σπάνιο, υδάτινο πλούτο. Η ευρύτερη περιοχή του έργου βρίσκεται δυτικά του Αχελώου και περιλαμβάνει τις περιοχές Αµβρακίας – Αµφιλοχίας, Κατούνας – Κονοπίνας και Βάλτου και βρίσκεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αμφιλοχίας και Ξηρόμερου.

Συνολικά, στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν μία λιμνοδεξαμενή ωφέλιμου όγκου 17.000 κυβικών μέτρων, 9 δεξαμενές, 3 αντλιοστάσια, 46 τάφροι,121 χλμ. αγωγών για μεταφορά και διανομή νερού σε 11 ζώνες άρδευσης, και πολλά ακόμη συνοδά έργα, όπως αντιπλημμυρικά – αποχετευτικά δίκτυα, οχετοί, διευθετήσεις ρεμάτων, αγροτικά δίκτυα κτλ.

Τα έργα θα εκτείνονται σε μία ιδιαίτερα μεγάλη περιοχή που προσεγγίζει τα 38.000 στρέμματα και με την ολοκλήρωσή τους θα αρδεύονται με σύγχρονο τρόπο πάνω από 33.000 στρέμματα γης στην Αμβρακία και την περιοχή της επαρχίας Βάλτου, διευκολύνοντας έτσι την αξιοποίηση της γεωργικής περιοχής, στην οποία περιλαμβάνονται σημαντικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με ελαιώνες, οπωρώνες κτλ.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές ανάγκες σε νερό για την άρδευση των συγκεκριμένων έργων ανέρχονται σε πάνω από 9 εκατ. κυβικά μέτρα νερού.

Related posts

CNL Capital: Προς νέες ομολογιακές εκδόσεις λόγω υψηλής ζήτησης

admin

Νέα συνεργασία Intracom Defense-Diehl Defence για συστήματα Αεράμυνας IRIS-T

admin

Σπριντ κάνει ο τζίρος της Adidas στην Ελλάδα

admin

Για τη συμβολή της στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία διακρίθηκε η Famar

admin

Quest: Πωλήσεις €1,2 δισ. το 2023, άνοδος 8% στα καθαρά κέρδη

admin

Ομιλος Olympia: Η επένδυση στην Northvolt και το κυνήγι της «πράσινης μπαταρίας»

admin

Βράβευση της Space Hellas στην εκδήλωση «Dell Technologies Partner Awards»

admin

Coca Cola: Επενδύσεις άνω των 17 εκατ. στη μονάδα μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ

admin

Νέα προγράμματα Wind για τις επιχειρήσεις

admin