Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Intercontinental International: Από 28 Ιουνίου η πληρωμή των μερισμάτων

Intercontinental International: Από 28 Ιουνίου η πληρωμή των μερισμάτων

Τη διανομή μερίσματος ποσού 0,43 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης του 2023, καθώς και 1,78 ευρώ ανά μετοχή από κέρδη παρελθουσών εταιρικών χρήσεων μέχρι την 31.12.2022, αποφάσισε η ΓΣ της Intercontinental International. Τα μερίσματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα:

Η Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει σύμφωνα με την παρ. 4.1.1 περ 4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 14ης Ιουνίου 2024 αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ποσού 0,43 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό με προσαρμογή με τον αριθμό των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία) από τα κέρδη της χρήσης του 2023 (κέρδη μετά φόρων μείον τα καθαρά κέρδη από αναπροσαρμογές στην εύλογη αξία και λαμβάνοντας υπόψη τις μη πραγματοποιημένες συναλλαγματικές διαφορές), καθώς και ποσού 1,78 Ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό με προσαρμογή με τον αριθμό των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία), από κέρδη παρελθουσών εταιρικών χρήσεων μέχρι την 31.12.2022, σύμφωνα με το άρθρο 162 παρ. 3 του ν.4548/2018.

Από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

Δικαιούχοι των μερισμάτων είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία», την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 («record date»).

Τα μερίσματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 μέσω της πληρώτριας Τράπεζας “OPTIMA BANK A.E.” ως εξής:

Α. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
Β. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της «OPTIMA BANK A.E.» για πέντε (5) έτη από την ημερομηνία καταβολής. Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει, τα διανεμόμενα μερίσματα των ΑΕΕΑΠ απαλλάσσονται της παρακράτησης φόρου.

#Intercontinental_International_ΑΕΕΑΠ

Related posts

Ο ΟΤΕ μειώνει το μετοχικό κεφάλαιο κατά €23,33 εκατ.

admin

Flexopack: Κοινό Ομολογιακό Δάνειο €12.913.202 με κάλυψη από Eurobank- ΤΑΑ

admin

Trastor: Προσύμφωνο απόκτησης του 100% των μετοχών της «ΦΙΝΕΑΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΕΜΠΟΡΙΚΗ»

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Mevaco

admin

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη οι μετοχές του ΔΑΑ

admin

EBRD: Επένδυση €15 εκατ. στο ομόλογο της Ideal Holdings

admin

Απόκτηση Attica Group από Πειραιώς: Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης

admin

Στην CQ Lottery το 32,9% της Intralot

admin

Interlife: Αύξηση της παραγωγής μικτών ασφαλίστρων κατά 11,56% το α’εξάμηνο

admin