Image default
ΚΟΣΜΟΣ

IBM: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα και τα προσαρμοσμένα κέρδη β’ τριμήνου

Έσοδα και προσαρμοσμένα κέρδη β’ τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός IBM, ως απόρροια της ισχυρής ζήτησης για τα προϊόντα λογισμικού του αλλά και τις αυξημένες επενδύσεις για τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης από πελάτες του που θέλουν να προλάβουν το “τρένο της AI”.

Η εταιρεία εμφάνισε έσοδα ύψους 15,77 δισ. δολαρίων, υπερβαίνοντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα 15,62 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις του τμήματος λογισμικού σημείωσαν άνοδο 7% και ανήλθαν στα 6,74 δισ. δολάρια, με περίπου το 75% των εσόδων του τμήματος να είναι επαναλαμβόμενα, όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας James Kavanaugh στο Reuters.

Το AI Book of Business της εταιρείας -ένας συνδυασμός κρατήσεων και πραγματικών πωλήσεων διαφόρων  προϊόντα -αυξήθηκε στα 2 δισ. δολάρια, εκ των οποίων περίπου 1 δισ. δολάρια αφορά προσθήκες κατά το β’ τρίμηνο.

Η παροχή συμβουλών αποτέλεσε το 75% του AI Book, με το υπόλοιπο 25% να προέρχεται από τον τομέα λογισμικού, σύμφωνα με τον Kavanaugh.

Ωστόσο, τα έσοδα της εταιρεία από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες μειώθηκαν κατά περίπου 1% στα 5,18 δισ. δολάρια, καθώς οι πελάτες περιόρισαν τις δαπάνες για ευρύτερα έργα συμβουλευτκής, δίνοντας έμφασε σε μακροπρόθεσμα έργα συμβουλευτικές που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη, ο θετικός αντίκτυπος των οποίων δεν έχει ακόμη αντικατοπτριστεί στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας το ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 2,43 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 2,20 δολαρίων ανά μετοχή, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις των υψηλού περιθωρίου δραστηριοτήτων λογισμικού βοήθησαν να αντισταθμιστεί η υποτονική ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η καλή πορεία τριμήνου της IBM οφείλεται στην εστίασή της να επεκτήνει την πλατφόρμα Watsonx, που επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύσσουν chatbots ή να βελτιώνουν τους κώδικες προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, ενώ παράλληλα καθιστά την “οικογένεια” μοντέλων AI Granite  ανοιχτού κώδικα βοηθώντας στη διάδοσή τους.

Related posts

ΠΟΥ: Οι μάχες εντείνονται γύρω από το μεγαλύτερο εν λειτουργία νοσοκομείο της Γάζας

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Ανοιχτές όλες οι επιλογές στα επιτόκια για την επερχόμενη συνεδρίαση

admin

Ζελέσνκι: Η Ρωσία θέλει μια “παγκόσμια καταστροφή” στα τρόφιμα

admin

Πέθανε ο συγγραφέας Μάριο Λεβί

admin

Μπάιντεν: Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας

admin

Πολωνία: Πρωθυπουργός και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης επισκέφθηκαν τη μεθόριο με τη Λευκορωσία

admin

Έλι Κόεν: Ο πόλεμος κατά της Χαμάς είναι πόλεμος όλου του “ελεύθερου κόσμου”

admin

Η Ρωσία λέει πως παρέδωσε 200.000 τόνους σιτηρών δωρεάν σε 6 χώρες της Αφρικής

admin

Η Χεζμπολάχ απειλεί για επιθέσεις σε νέους στόχους εντός Ισραήλ

admin