Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

HSBC: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες, επαναγορά μετοχών $3 δισ.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης HSBC κατέγραψε μικρή μείωση των κερδών προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες λόγω του περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα κατέγραψε κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο έως τον Ιούνιο ύψους 21,56 δισ. δολαρίων, έναντι 21,66 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ποσό του πρώτου εξαμήνου ήταν πάντως πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των χρηματιστών που συγκέντρωσε η HSBC, ύψους 20,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

“Αναπτύσσουμε και επενδύουμε στη διεθνή μας επιχείρηση λιανικής και πλούτου, με διαφοροποίηση των εσόδων”, δήλωσε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της HSBC Νόελ Κουίν.

“Καθένα από αυτά τα πλεονεκτήματα συνέβαλε στην καλή απόδοση των εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2024, υποστηριζόμενο από τα υψηλότερα επιτόκια”. 

Οπως σημειώνει το Bloomberg, ο Νόελ Κουίν έκλεισε το τελευταίο τρίμηνο της θητείας του ως επικεφαλής της HSBC ανακοινώνοντας την περαιτέρω επιστροφή 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους μετόχους με επαναγορά μετοχών, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στην αύξηση των εσόδων από την παγκόσμια τραπεζική και τις αγορές.

Related posts

Καραβίας: Δέσμη πρωτοβουλιών 750 εκατ. για τον τουρισμό

admin

McKinsey: Οι τράπεζες κινδυνεύουν να γίνουν μια «υποσημείωση της Ιστορίας»

admin

Προειδοποίηση Ενωσης Τραπεζών για απάτες σε βάρος πελάτων

admin

Τουρκία: Παίζει άμυνα για τη λίρα με καθυστερήσεις στις αγορές FX

admin

Ψηλότερους τόκους καταθέσεων ζητά η Ισπανία από τις τράπεζες

admin

Νέος CEO στην Παγκρήτια Τράπεζα ο Αντ. Βαρθολομαίος

admin

JP Morgan: Βλέπει περιθώριο ανόδου 36% για τη μετοχή της Alpha Bank

admin

Νέα δεδομένα στο μέτωπο των καταθέσεων

admin

Alpha e-Commerce: Υπηρεσία για ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμη και χωρίς e-shop

admin