Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Helleniq Energy: Πρόγραμμα επαναγοράς 1.000.000 μετοχών

Τη θέσπιση προγράμματος επαναγοράς ως 1.000.000 μετοχών (σ.σ. 0,327% του μετοχικού κεφαλαίου), σε εύρος μεταξύ 5 με 15 ευρώ, εισηγείται στο σώμα των μετόχων το Δ.Σ της HelleniQ Energy, με σκοπό οι μετοχές, που θα αποκτηθούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης στελεχών του ομίλου, μέσω διάθεσης δωρεάν μετοχών.

Η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων συγκλήθηκε για τις 27 Ιουνίου. Στην ατζέντα των θεμάτων, πέραν των εγκρίσεων και της διανομής -συνολικού- μερίσματος 0,90 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό ποσό συνυπολογιζόμενου του προμερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή), υπάρχει και θέσπιση μακροπρόθεσμου προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών σε ανώτατα διοικητικά στελέχη και εκτελεστικά μέλη Δ.Σ.

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από δύο κύκλους αξιολόγησης, τριετούς διάρκειας έκαστος. Ο πρώτος κύκλος αφορά στα έτη 2024-26 και ο δεύτερος στην τριετία 2027-29. Βάσει της αξιολόγησης πρώτου κύκλου αναμένεται να διατεθούν δωρεάν ως 1 εκατομμύριο μετοχές, που όπως προαναφέρθηκε θα αγοραστούν από το πρόγραμμα επαναγοράς. Τον πρώτο χρόνο θα διατεθεί το 50% και το δεύτερο και τρίτο χρόνο από 25%. Δεν προβλέπεται υποχρέωση διακράτησης.

Θεωρητικά, πάντως, ανάλογα με την επίτευξη των στόχων και την μερισματική απόδοση των μετοχών ( σ.σ. προφανώς ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης), ο αριθμός των μετοχών που μπορούν να διατεθούν δωρεάν, κατά τον πρώτο κύκλο, ξεκινά από 500.000 και φθάνει ως 1.750.000 μετοχές.

Οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν επίσης τη διάθεση ως έκτακτη εφάπαξ χορήγηση 10.000 μετοχών της εταιρείας ανά μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ (εξαιρουμένου του προέδρου Δ.Σ ο οποίος σύμβαση εντολής με την εταιρεία) εν όψει της λήξης της θητείας τους και της συνεισφοράς τους στην επιτυχή εκτέλεση του έργου μετασχηματισμού «Vision 2025».

Τέλος, προτείνεται η επανεκλογή των Α. Σιάμισιη, Γ. Αλεξόπουλου, Θ. Βάρδα, Ι. Αιβάζη, Ν. Βρεττού και Π. Τριδήμα καθώς και η εκλογλή ως νέα μέλη της Σταυρούλας Καμπουρίδου και του Κώστα Μητρόπουλου. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει διορίσει στο Δ.Σ τους Σπ. Λιβανό, Αλ. Μεταξά και Άννα Ροκοφύλλου.

Related posts

Εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό της Twinsoft η Softone

admin

ΕΥΔΑΠ: Διπλασίασε τις επενδύσεις σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία

admin

Ακρίτας: Πράσινο φως από τη ΓΣ στον συμψηφισμό ζημιών από προηγούμενες χρήσεις

admin

Νέο ρεκόρ κύκλου εργασιών για την Space Hellas το 2023

admin

Logitech: Νέα επικεφαλής marketing η Αναστασία Καραμπουρνιώτη

admin

Ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα κατάρτισης γεωπόνων της Μπάρμπα Στάθης

admin

Συμφωνία Wyndham Hotel & Resorts με τον όμιλο Oikos Property Developments

admin

Προοδευτική: Διπλασίασε το ποσοστό του στο 5,52% ο μέτοχος Charilaos Koutounidis

admin

Διαθέσιμα για επιχειρήσεις τα νέα Android POS της Cardlink

admin