Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

HelleniQ Energy: Πρόγραμμα επαναγοράς 1 εκατ. μετοχών

HelleniQ Energy: Πρόγραμμα επαναγοράς 1 εκατ. μετοχών

Τη θέσπιση προγράμματος επαναγοράς ως 1.000.000 μετοχών, σε εύρος μεταξύ 5 – 15 ευρώ, εισηγείται στους μετόχους το Δ.Σ. της HelleniQ Energy, με σκοπό οι μετοχές που θα αποκτηθούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης στελεχών του ομίλου, μέσω διάθεσης δωρεάν μετοχών.

Όπως αναφέρεται στα σχέδια αποφάσεων της εταιρείας, το Δ.Σ. προτείνει στη Γενική Συνέλευση την έγκριση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών (treasury stock) από την Εταιρεία με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 49 του Ν. 4548/2018.

Το πρόγραμμα θα αφορά σε επαναγορά έως 1.000.000 ιδίων μετόχων της Εταιρείας που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως 0,327% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της, σε ένα εύρος τιμών που θα κυμαίνεται μεταξύ €5 (κατώτατη τιμή) έως €15 (ανώτατη τιμή) ανά μετοχή, για χρονικό διάστημα 24 μηνών από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, δηλ. μέχρι την 27/6/2026.

Οι ίδιες μετοχές που θα αποκτηθούν από την Εταιρεία θα χρησιμοποιηθούν προς διάθεση στα στελέχη της Εταιρείας ή/ και συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών ή/και μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Επιπλέον προτείνεται η παροχή εξουσιοδότησης στο Δ.Σ. προκειμένου, κατά τη διακριτική του ευχέρεια να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να επιληφθεί όλων των διαδικαστικών λεπτομερειών για την υλοποίηση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών με δυνατότητα περαιτέρω εκχώρησης μέρους ή του συνόλου των εξουσιών του αυτών σε ένα ή περισσότερα από τα μέλη του, στελέχη της Εταιρείας ή τρίτους.

#HELLENIQ_ENERGY #ΕΛΠΕ

Related posts

Χρηματιστήριο: Βραχυπρόθεσµη ανοδική τάση, αν δεν παραβιαστούν οι 1.415 µονάδες

admin

Ελλάκτωρ: Αγορά 1.800 μετοχών της REDS

admin

Mermeren Kombinat: Δεν απέκτησε επιπλέον μετοχές η Παυλίδης

admin

Logismos: Αύξηση τζίρου 21% και κέρδη έναντι ζημίας το 2022

admin

Frigoglass: ΕΓΣ στις 29/5 για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

admin

ΧΑ: Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές, µε χαµηλούς όγκους συναλλαγών

admin

SunriseMezz: Καθαρά κέρδη €4 εκατ. το 2023

admin

Πλαστικά Θράκης: Τζίρος €394,3 εκατ. το 2022

admin

Χρηματιστήριο: Πιθανή ανοδική αντίδραση μετά την επάνοδο στις 1.170 µονάδες

admin