Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Seaplanes: Στρατηγική συμμαχία με τη Nordic Seaplanes

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη βάση των Nordic Seaplanes στην Δανία, οι εταιρείες Hellenic Seaplanes και Nordic Seaplanes εδραίωσαν μια στρατηγική συμμαχία με στόχο την επανάσταση του τομέα της αεροπορίας υδροπλάνων στην Ευρώπη.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Hellenic Seaplanes, πραγματοποίησε συνάντηση στρατηγικού χαρακτήρα στη Δανία, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Νικόλα Χαραλάμπους, να έχει πολύωρη συζήτηση με τον ομόλογό του στη δανέζικη εταιρεία υδροπλάνων Nordic Seaplanes.

Η Nordic Seaplanes είναι μια δανέζικη αεροπορική εταιρεία που ειδικεύεται σε υδροπλάνα και προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ των μεγάλων πόλεων της χώρας. Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πρεσβευτών του κλάδου των υδροπλάνων στην Ευρώπη. Αναμένεται να οδηγήσει σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα σχεδιασμού δρομολογίων, λειτουργίας υδροπλάνων, συντήρησης και ανάπτυξης υποδομών καθώς και στην από κοινού προώθηση της βιώσιμης αεροπλοΐας. Οι δύο εταιρείες υδροπλάνων θα εξετάσουν επίσης τρόπους για την ενσωμάτωση των υδροπλάνων σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα μεταφορών, αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Νικόλαος Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, δήλωσε: “Αυτή η συμμαχία σηματοδοτεί μια μετασχηματιστική στιγμή για την αεροπορία υδροπλάνων στην Ευρώπη. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Nordic Seaplanes, δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις νομοθετικές προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία. Μαζί, θα ηγηθούμε στον τομέα της αεροπορίας υδροπλάνων, καθιστώντας τα ταξίδια με υδροπλάνο πιο αποδοτικά, βιώσιμα και αναγνωρισμένα.”

Ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους πρόσθεσε: “Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών με μια εταιρεία που έχει ιστορία στον τομέα των υδροπλάνων στη Βόρεια Ευρώπη θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά και να προσφέρουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες μας, μια στροφή πριν την εκκίνηση των εμπορικών μας πτήσεων το Φθινόπωρο.”

Ο κ. Ole D Christiansen, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Nordic Seaplanes, πρόσθεσε: “Η συνεργασία μας με την Hellenic Seaplanes είναι απόδειξη του κοινού μας οράματος για την προώθηση της βιομηχανίας υδροπλάνων. Αυτή η στρατηγική συμμαχία θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε την κοινή μας εμπειρογνωμοσύνη και τους πόρους μας για να προσφέρουμε ανώτερες υπηρεσίες και να θέσουμε ένα νέο πρότυπο στις λειτουργίες υδροπλάνων. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει αυτή η συνεργασία στην βιομηχανία και στους επιβάτες μας.”

Βασικά Αποτελέσματα της Συνάντησης Περιλαμβάνουν:

  • Ενισχυμένη Νομοθετική Συνηγορία: Κοινές προσπάθειες για την προώθηση βελτιωμένων κανονισμών και υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον EASA.
  • Λειτουργικές Συνεργίες: Συλλογή των βέλτιστων πρακτικών, των πρωτοκόλλων ασφαλείας και της υποδομής για την βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας.
  • Έρευνα και Ανάπτυξη: Συνεργατικά έργα για την προώθηση της ασφάλειας, της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις υδροπλάνων.
  • Προγράμματα Εκπαίδευσης και Ανταλλαγής Πιλότων: Ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης και μιας πρωτοβουλίας ανταλλαγής για την δημιουργία ενός ισχυρού εργατικού δυναμικού.
  • Κοινές Στρατηγικές Μάρκετινγκ: Συντονισμένες καμπάνιες για την ευαισθητοποίηση και την προώθηση των πλεονεκτημάτων των ταξιδιών με υδροπλάνο.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές προόδους στον τομέα της αεροπορίας υδροπλάνων, ωφελώντας όχι μόνο τις εμπλεκόμενες εταιρείες αλλά και την ευρύτερη αεροπορική κοινότητα και τους επιβάτες σε όλη την Ευρώπη, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Related posts

Κορυφαία διάκριση απέσπασε η Watt+Volt στα HR Awards

admin

Κλουκίνας-Λάππας: Στις 26/4 η ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου βρεφικών και παιδικών ειδών

admin

Χατζηγάκης (Hexicon): Να ξεκινήσει η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για τα θαλάσσια αιολικά

admin

Ενέργεια: Το ελληνικό στοίχημα των 700 εκατ. ευρώ για την EDPR

admin

Epsilon Net: Δημόσια πρόταση από General Atlantic, ΕΤΕ και Ι. Μίχο

admin

BriQ: Πώληση εμπορικού καταστήματος στο Ρέθυμνο έναντι €1,3 εκατ.

admin

Πάνω από 180 χιλ. τόνοι απορριμμάτων στην Μονάδα Επεξεργασίας στις Σέρρες

admin

Epsilon Net: Τη διανομή μερίσματος €0,074/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Ideal: Πως κατανεμήθηκαν οι ομολογίες στην Δημόσια Προσφορά

admin