Image default
ΚΟΣΜΟΣ

H Polymetal πούλησε έναντι 3,7 δισ. δολ. τον βραχίονα εξόρυξης χρυσού της στη Ρωσία

Η εταιρεία εξόρυξης χρυσού Polymetal International θα πουλήσει τον ρωσικό βραχίονά της που έχει υποστεί κυρώσεις σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 3,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η εγγεγραμμένη στο Καζακστάν εταιρεία.

Η επιχείρηση θα πωληθεί στη ρωσική εταιρεία Mangazeya Plus με την ολοκλήρωσή της πώλησης στα τέλη Μαρτίου, ανέφερε η Polymetal σε δήλωση τη Δευτέρα. Μετά τη φορολογία, η Polymetal αναμένεται να λάβει 300 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, καθώς η συμφωνία περιλαμβάνει χρέος τρίτων και ενδοομιλικές συναλλαγές.

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Polymetal μετακόμισε από το Τζέρσεϊ, που θεωρήθηκε μη φιλική δικαιοδοσία από το Κρεμλίνο, στο Καζακστάν για να ξεμπλοκάρει τις διεθνείς πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, από τη Ρωσία. Αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη μονάδα που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη τον Μάιο, η Polymetal ξεκίνησε την αναζήτηση αγοραστή για τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία αντιστοιχούσαν στο 70% των εσόδων της πέρυσι.

Ενώ πολλές μεγάλες πολυεθνικές δήλωσαν δημόσια ότι θα αποχωρούσαν από τη Ρωσία μετά την αποστολή στρατευμάτων από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, υπάρχουν λιγότερα παραδείγματα ιδιοκτητών μεγάλων επιχειρήσεων που απέκοψαν τα εκεί περιουσιακά τους στοιχεία ή τα πούλησαν. Η Yandex που είναι εγγεγραμμένη στην Ολλανδία συμφώνησε να πουλήσει τις ρωσικές της δραστηριότητες έναντι περίπου 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτόν τον μήνα, ενώ οι κύριοι μέτοχοι της GlobalTrans και της Qiwi δήλωσαν ότι πούλησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία νωρίτερα φέτος.

Οι πληρωμές στο πλαίσιο της συμφωνίας θα εκφραστούν σε ρούβλια. Τα ποσά περιλαμβάνουν μέρισμα σχεδόν 1,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων προ φόρων, που θα καταβάλει η ρωσική μονάδα στην εταιρεία του Καζακστάν. Η Polymetal θα χρησιμοποιήσει περίπου 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά για να πληρώσει ενδοομιλικό χρέος και τόκους στη ρωσική εταιρεία. Η αξία της συναλλαγής περιλαμβάνει επίσης 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρού χρέους που διατηρεί η Polymetal Russia, ενώ ο αγοραστής θα πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στην εταιρεία του Καζακστάν μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η Polymetal θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας Amursk POX στη Ρωσία για την επεξεργασία συμπυκνώματος χρυσού μέχρι να κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο στο Καζακστάν. Η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές των ΗΠΑ για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε δευτερεύουσες κυρώσεις.

Η Mangazeya Plus είναι μέλος ενός ρωσικού ομίλου, που ελέγχεται από τον επιχειρηματία Sergey Yanchukov. Ούτε αυτός ούτε η εταιρεία υφίστανται κυρώσεις. Η πώληση υποστηρίχθηκε από το ταμείο που ανήκει στην κυβέρνηση του Ομάν, το οποίο έγινε βασικός μέτοχος της Polymetal τον Ιανουάριο.

Related posts

Γερμανία: Βουτιά στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάρτιο

admin

Δυσαρεστημένο το Πεκίνο για την “εσπευσμένη” δημοσιοποίηση έκθεσης του ΙΑΕΑ

admin

Η Binance επιτρέπει εκ νέου την απόσυρση Bitcoin, αλλά με μεγαλύτερη προμήθεια

admin

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: “Ο πόλεμος στην Γάζα είναι υπαρξιακός”

admin

UPS: Απογοήτευσαν έσοδα και guidance – Βουτιά 7% η μετοχή

admin

Μεσανατολικό: Επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου με αντικείμενο τις “ανθρωπιστικές παύσεις” στη Γάζα

admin

Μπανκμαν Φριντ: “Γλυτώνει” δεύτερη δίκη εν αναμονή της ποινής

admin

Ισραηλινές ΜΚΟ καταγγέλλουν συστηματικά βασανιστήρια σε βάρος Παλαιστινίων κρατουμένων

admin

Το Telegram θα φθάσει το 1 δισ. χρήστες μέσα σε έναν χρόνο, προβλέπει ο ιδρυτής του

admin