Image default
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία έπληξε για πρώτη φορά ρωσικό μαχητικό Su – 57 πέμπτης γενιάς

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν για πρώτη φορά ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57 τελευταίας γενιάς σε αεροπορική βάση εντός της Ρωσίας, ανακοίνωσε την Κυριακή η πολεμική υπηρεσία πληροφοριών GUR του Κιέβου, δημοσιεύοντας  δορυφορικές φωτογραφίες για να επιβεβαιώσει το πλήγμα της. 

Σε ανάρτησή της στο Telegram, η GUR δεν διευκρίνισε πώς χτύπησε το ρωσικό μαχητικό Su-57 ή ποια μονάδα του ουκρανικού στρατού πραγματοποίησε το πλήγμα.

Ένας γνωστός Ρώσος στρατιωτικός blogger που αυτοαποκαλείται Fighter Bomber δήλωσε  ότι η αναφορά για το πλήγμα κατά του ρωσικού μαχητικού Su-57 είναι σωστή και ότι είχε χτυπηθεί από drone.

Η GUR ανέφερε ότι το αεροσκάφος ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο του Αχτούμπινσκ, το οποίο απέχει 589 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.

“Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι στις 7 Ιουνίου, το Su-57 στεκόταν άθικτο και ότι στις 8 Ιουνίου υπήρχαν κρατήρες από έκρηξη και χαρακτηριστικά σημεία πυρκαγιάς που προκλήθηκαν από ζημιές από πυρκαγιά κοντά του”, ανέφερε η GUR σε σημειωμά της που συνόδευε τις φωτογραφίες. 

Η Ουκρανία, η οποία δεν διαθέτει το τεράστιο οπλοστάσιο πυραύλων που διαθέτει η Μόσχα, έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή drones μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Ο Ρώσος μπλόγκερ Fighter Bomber ανέφερε ότι το μαχητικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από θραύσματα και πως η ζημιά αυτή τη στιγμή αξιολογείται για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να επισκευαστεί το αεροσκάφος.

Ο μπλόγκερ πρόσθεσε πως το αεροπλάνο δεν μπορεί να επισκευστεί θα είναι η πρώτη μαχητική απώλεια ενός Su-57.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti, Αλεξάντερ Καρτσένκο δημοσίευσε ένα μήνυμα στο οποίο αν και δεν αναγνώριζε άμεσα την επίθεση, κατήγγειλε την έλλειψη υπόστεγων για την προστασία των στρατιωτικών αεροσκαφών.

Το ρωσικό μαχητικό Su-57 είναι ένα βαρύ μαχητικό αεροσκάφος ικανό να εκπληρώσει διάφορους ρόλους στο πεδίο της μάχης. Παρότι διαφημιζεται ως το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που ανταγωνίζεται το αντίστοιχο μαχητικό των ΗΠΑ, προβλημάτισε με τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξή του και μια συντριβή το 2019. 

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, η σειριακή παραγωγή του αεροσκάφους ξεκίνησε το 2022.


 

Related posts

Ερυθρά Θάλασσα: Γερμανική φρεγάτα παραλίγο να καταρρίψει αμερικανικό drone

admin

Τουρκία: Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου δηλώνουν έτοιμοι για τον β’ γύρο και σίγουροι για τη νίκη – Ρυθμιστής ο Ογάν

admin

Μισέλ: “Ανεπαρκής η δέσμευση του Ισραήλ για το άνοιγμα μεθοριακών διαβάσεων στη Γάζα”

admin

ΗΠΑ: “Λεηλασίες” τη νύχτα στη Φιλαδέλφεια μετά από διαδήλωση για την αστυνομική βία

admin

Τι κρύβεται στο μυαλό του Ερντογάν: Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία και η συνάντηση με τον Οζέλ

admin

Αργεντινή: Στο 211% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός το 2023

admin

H Γαλλία ζητά ίση μεταχείριση των πυρηνικών από τους νόμους της ΕΕ

admin

Γερμανία: Δύο αεροσκάφη των ενόπλων δυνάμεων θα συνδράμουν στον επαναπατρισμό των Γερμανών από το Ισραήλ

admin

Ουκρανία: Ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής στέλνει μήνυμα στους Ρώσους πως η Κριμαία θα απελευθερωθεί

admin