Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Guardian: Ο Τραμπ ενίσχυσε το επιτελείο του με πέντε νέους συμβούλους, καθώς τα βρίσκει σκούρα με την Κάμαλα Χάρις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:34

Ο Ντόναλντ Τραμπ διεύρυνε την Πέμπτη τον κύκλο των ανώτερων συμβούλων της προεκλογικής του εκστρατείας με πέντε νέους συμβούλους, σύμφωνα με το The Guardian που επικαλείται άτομα με γνώση του ζητήματος.

Η κίνηση αυτή γίνεται καθώς προσπαθεί να “αναζωογονήσει” την προεκλογική κούρσα και να βρει αποτελεσματικές γραμμές επίθεσης εναντίον της Κάμαλα Χάρις, ενώ απομένουν περίπου 80 ημέρες μέχρι τις εκλογές του 2024.

Ο πρώην πρόεδρος μετακίνησε τους Taylor Budowich, Alex Pfeiffer και Alex Bruesewitz από την επιτροπή πολιτικής δράσης Maga Inc που πρόσκειται στον Τραμπ, καθώς και τους προηγούμενους βετεράνους της εκστρατείας του Τραμπ Corey Lewandowski και Tim Murtaugh.

Οι νέες προσθήκες έρχονται στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ως ανώτεροι σύμβουλοι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι παράπλευρες προσλήψεις σε μια εκστρατεία που εξακολουθεί να διευθύνεται από τους επικεφαλής της εκστρατείας Susie Wiles και Chris LaCivita, δήλωσαν οι πηγές.

Η Lewandowski διηύθυνε προηγουμένως την προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά δεν έχει ξανά τον ίδιο ρόλο. Παρέμεινε άτυπος σύμβουλος του Τραμπ από την πρώτη προεδρική εκστρατεία και θα συνεχίσει σε αυτό το ρόλο αλλά με πιο επίσημη ιδιότητα στην τελική ευθεία μέχρι τον Νοέμβριο, δήλωσε μία από τις πηγές.

Ο Murtaugh, ο οποίος ήταν διευθυντής επικοινωνίας για την εκστρατεία του 2020, επιστρέφει σε έναν ευρύτερο ρόλο, όπως και οι Budowich, Pfeiffer και Bruesewitz, δήλωσε μία από τις πηγές. Ο Bruesewitz έχει μεγάλο διαδικτυακό κοινό και αναμένεται να βοηθήσει στην καθοδήγηση της κοινωνικής προβολής.

Οι προσθήκες ήρθαν αφότου ανώτεροι βοηθοί στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ βρέθηκαν αντιμέτωποι με κριτική και αμφισβητήσεις των θέσεών τους μετά ίσως την πιο δύσκολη περίοδο για την εκστρατεία από την έναρξή της το 2022, όπως ανέφερε προηγουμένως ο Guardian.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιστορικά η εποχή που ο Τραμπ κάνει αλλαγές στους επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως έκανε το 2016, όταν εγκατέστησε την Kellyanne Conway, τον Steve Bannon και τον David Bossie για να αναλάβουν τα ηνία, καθώς και το 2020, όταν αντικατέστησε τον Brad Parscale με τον Bill Stepien.

Ο τελευταίος μήνας ήταν αρκετά άσχημος για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, με αποτέλεσμα οι σύμβουλοί του να εκλάβουν αυτές τις προκλήσεις – είτε από πραγματικούς είτε από υποτιθέμενους εχθρούς – ως σοβαρές απειλές ή προσβολές που απαιτούν χρόνο και προσπάθεια για να τις αντικρούσουν.

Σε αυτή την περίοδο, ο Τραμπ διέπραξε συχνά το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο, καθώς προσπαθούσε να διαμορφώσει επιχειρήματα εναντίον της Χάρις και ξαφνικά βρέθηκε σε θέση άμυνας με ένα στενό περιθώριο μέχρι τον Νοέμβριο.

Η ξαφνική δυσκολία της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ να τα βάλει με τη Χάρις οδήγησε τους συμμάχους του Τραμπ να δουν για πρώτη φορά ένα άνοιγμα για να αμφισβητήσουν ανοιχτά τη λήψη αποφάσεων από ανώτερους βοηθούς και να αμφισβητήσουν αν κάποιοι σύμβουλοι θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους ή να παραγκωνιστούν.

Related posts

Η Χαμάς απαντά στην πρόταση για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ

admin

Νίγηρας: Ποιες οι επιλογές της Ecowas για την ανατροπή των πραξικοπηματιών;

admin

Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ μεταβαίνει για “επίσκεψη εργασίας στη Ρωσία”

admin

ΗΠΑ-Ισραήλ: Έγκριση της πιθανής πώλησης αμερικανικών πυρομαχικών αρμάτων και σχετικού εξοπλισμού

admin

Στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή ο Φιντάν

admin

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αντήλλαξαν κατηγορίες περί “γενοκτονίας” στον ΟΗΕ

admin

Ρωσία: Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

admin

Βραζιλία: Επτά νεκροί φίλαθλοι από την ανατροπή του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν, σε αυτοκινητόδρομο της πολιτείας Μίνας Ζεράις

admin

Επίθεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ισραήλ από τον Λίβανο – 11 νεκροί, πάνω από 30 τραυματίες

admin