Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Galaxy Cosmos Mezz: Στα €16,1 εκατ. η εύλογη αξία των ομολόγων

Σε συνέχεια σχετικών ερωτήσεων, παρέχονται με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο οι ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία Galaxy Cosmos Mezz PLC:

1. Τον Ιούλιο του 2024, η Εταιρεία έλαβε πληρωμές κουπονιών ύψους €1.2 εκατομμυρίων από τις ομολογίες μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας που εκδόθηκαν από την Galaxy IV Funding DAC.

2. Με σκοπό την ενίσχυση των γνωστοποιήσεων προς την αγορά, η Εταιρεία έχει συντάξει ένα αρχείο με όλες τις οικονομικές πληροφορίες που έχουν διαβιβαστεί στην Εταιρεία σχετικά με τις ομολογίες μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας των τιτλοποιήσεων Cosmos, Galaxy II, Galaxy IV και Orion (από κοινού οι “Συναλλαγές Τιτλοποίησης”), το οποίο μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.galaxycosmosmezz.com.

3. Σύμφωνα με τις δημοσίως διαθέσιμες οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας (www.galaxycosmosmezz.com), η εύλογη αξία των Ομολογιών στις 31 Δεκεμβρίου 2023 εκτιμήθηκε στα €16.1 εκατομμύρια (€20.7 εκατομμύρια το 2022) από ανεξάρτητο αξιολογητή, σύμφωνα με γενικά αποδεκτές αρχές και κατάλληλες μεθοδολογίες αξιολόγησης που ακολουθούνται διεθνώς. Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF) που με εκτιμώμενο κόστος ιδίων κεφαλαίων στο 19.8%, υποθέτοντας ότι οι ταμειακές ροές θα διανεμηθούν σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο και λαμβάνοντας υπόψη τα αναμενόμενα κουπόνια από τις τιτλοποιήσεις Cosmos και Galaxy IV μέχρι τον Οκτώβριο του 2025.

Από την άλλη πλευρά, η εύλογη αξία των Ομολογιών αποκλείει οποιοδήποτε αναμενόμενο κουπόνι από τις τιτλοποιήσεις Galaxy II και Orion καθώς δεν έχουν καλύψει ακόμη την αναμενόμενη δημιουργία ταμειακών ροών. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η αποτίμηση υποθέτει ότι οι κάτοχοι των Ομολογιών Μεσαίας Εξοφλητικής Προτεραιότητας B1 μπορούν να ασκήσουν, βάσει των σχετικών εγγράφων της συναλλαγής, το δικαίωμα αγοράς τους να αποκτήσουν τις Ομολογίες σε εκείνες τις Συναλλαγές Τιτλοποίησης όπου οι ταμειακές ροές από την απόδοση των υποκείμενων χαρτοφυλακίων υπερβαίνουν την τιμή εξάσκησης του δικαιώματος αυτού.

Ως εκ τούτου, δεν έχουν ληφθεί υπόψη αποπληρωμές Κεφαλαίου για τις Ομολογίες Μεσαίας Εξοφλητικής Προτεραιότητας στην εύλογη αξία τους.

Related posts

Νάκας: Στις 11/12 η αποκοπή του δικαιώματος για το μέρισμα 0,2 ευρώ

admin

Aegean: Αύξηση εσόδων και βελτιωμένα EBITDA το πρώτο τρίμηνο

admin

Εσοδα €27,6 δισ. κατέγραψε η Randstad το 2022

admin

Cenergy: Συμφωνία Hellenic Cables με Energinet για την προμήθεια καλωδίων υψηλής τάσης

admin

Autohellas: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της «HR Automóveis» στην Πορτογαλία

admin

ΕΕ: Κρατικές ενισχύσεις 21 εκατ. για πούλμαν και τρένα στην Ελλάδα

admin

Μασούτης: 4+4 προτάσεις για την ενεργειακή κρίση

admin

Δυο νέα προγράμματα συνδεδεμένα με επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Πίστη

admin

My Market: Ανακαίνισε τα καταστήματα σε Νέα Σμύρνη και Αιγάλεω

admin