Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ford: Απογοητευτική κερδοφορία για το β’ τρίμηνο

“Βουτιά” στα προσαρμοσμένα κέρδη του δεύτερου τριμήνου χρήσης ανακοίνωσε η Ford, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει χαμηλότερη κερδοφορία στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. 

Ειδικότερα, η Ford κατέγραψε πτώση 34% σε ετήσια βάση στα προσαρμοσμένα κέρδη, στα 47 σεντς ανά μετοχή έναντι 72  σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για προσαρμοσμένα κέρδη 68 σεντς ανά μετοχή. 

Τα έσοδα της εταιρείας πάντως σημείωσαν άνοδο 6,2% και ανήλθαν στα 47,8 δισ. δολάρια. 

“Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας για να αυξήσουμε την ποιότητα και να μειώσουμε το κόστος και την πολυπλοκότητα, αλλά η ομάδα είναι αφοσιωμένη και βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση”, ανέφερε σε δήλωσή του ο CFO της εταιρείας, John Lawler.

Η Ford επιβεβαίωσε το outlook για προσαρμοσμένα κέρδη στο εύρος των 10 δισ. έως 12 δισ. δολαρίων για το σύνολο του έτους, μειώνοντας όμως το αντίστοιχο guidance για την Ford Blue, το τμήμα δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή υβριδικών οχημάτων και αυτοκινήτων με αέριο εξαιτίας ποιοτικών προβλημάτων. 

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν πτώση άνω του 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι “παραδοσιακές” αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάστηκαν να μειώσουν τις προβλέψεις τους για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν μέσω της εξασθένησης της ζήτησης, της στροφής προς τα υβριδικά και του σκληρού ανταγωνισμού από την Tesla και τους Κινέζους κατασκευαστές.

Επίσης, ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τα EV οχήματά τους από αυτά που είναι σε θέση να τα πουλήσουν.

Related posts

Συρία: Εκτός λειτουργίας ξανά το αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά από ισραηλινές επιδρομές

admin

Ο Μπορέλ θέλει να χρησιμοποιηθεί το 90% των εσόδων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την αγορά όπλων για την Ουκρανία

admin

Κρεμλίνo: Ετοιμάζει αντίποινα με κατασχέσεις δυτικών περιουσιακών στοιχείων

admin

Καναδάς: Συντριβή ελικοπτέρου στη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς

admin

Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει τις “εποικοδομητικές” συνομιλίες του Μπλίνκεν στο Πεκίνο

admin

Ο Όρμπαν ζητά λεφτά και απειλεί να σταματήσει την ένταξή της Ουκρανίας στην ΕΕ

admin

Έσπασε τα κοντέρ η Nvidia στο τρίμηνο – Ράλι 10% η μετοχή εκτοξεύει συνολικά τη Wall

admin

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον υπεύθυνο εκτόξευσης ρουκετών της Χαμάς στη Συρία

admin

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάιντεν ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο “να πετύχει όλους τους στόχους” στην Γάζα

admin