Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Edison: Ανεβάζει τον πήχη στα 49 ευρώ για τη Metlen

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metlen

Σε αύξηση της τιμής-στόχου (TP) στα €49 (από €45 προηγουμένως) για τη Metlen (πρώην MYTILINEOS) προχώρησε η EDISON.

Στο νέο της report η χρηματιστηριακή δίνει upside (περιθώριο ανόδου) άνω του 35% για τη μετοχή, με οδηγό τη δυναμική που αναπτύσσει η Εταιρεία στο κομμάτι των - καθώς και τη σωστή εκμετάλλευση των μοναδικών συνεργειών της που την κάνουν να ξεχωρίζει από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Τα παραπάνω, όπως περιγράφεται στο report, οδηγούν με ασφάλεια την Εταιρεία στην είσοδό της στο FTSE 100, και στο αναμενόμενο re-rating. Αυτό θα συμβεί καθώς πιθανή ένταξη της Metlen, σήμερα, στο FTSE 100 θα την έβρισκε, βάση κεφαλαιοποίησης, στην 90η θέση ενώ βάση κερδοφορίας θα έπρεπε να βρίσκεται στην 50η, όπου σήμερα βρίσκονται εταιρείες με κεφαλαιοποίηση σχεδόν διπλάσιά της Metlen (~€10 δισ.).

Η EDISON τονίζει το γεγονός πως η συνεχής αύξηση της αξίας της M Renewables, πλέον επιβεβαιώνεται και ενισχύεται από πρόσφατα Ευρωπαϊκά deals στο χώρο των -, το valuation των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει την αποτίμηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της M Renewables, και μόνο, πάνω από τα €5δισ.

Ο αναλυτής της EDISON, αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από τα €3.5 δις (με ένα συνδυασμό DCF και peer group analysis), καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Metlen υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη -, τόσο σε γεωγραφικό, όσο και σε επίπεδο ωριμότητας έργων.

Για τον αναλυτή της EDISON, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Metlen είναι από τις λίγες Εταιρείες - που έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν την ανάπτυξή τους με ίδια κεφάλαια.

Τέλος, μέσω της πρόσφατης συμφωνία με τη ΔΕΗ και σε συνδυασμό με επερχόμενες αντίστοιχες συμφωνίες (Καναδάς, Χιλή, Αυστραλία, κλπ), η Metlen καταφέρνει να προσφέρει σημαντικό visibility (σε βάθος τουλάχιστον 6-7 ετών) της κερδοφορίας του Asset Rotation Model της, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την αξία που της δίνει η αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μέση Τιμή-Στόχος της Metlen πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την Εταιρεία κοντά στα €48 (μεταξύ €46 και €50).

Το γεγονός ότι, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών (10), το εύρος της Τιμής-Στόχου περιορίζεται μόλις στα €4, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της Metlen που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

#METLEN_ENERGY_&_METALS #Edison #upside #report #M_RENEWABLES

Related posts

Χρηματιστήριο: Πιθανό το ενδεχόμενο αυξημένης μεταβλητότητας λόγω ΣΜΕ

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα έκδοση του οδηγού δημοσιοποίησης πληροφοριών ESG

admin

Η «ανταμοιβή των μετόχων» στην πρώτη γραμμή της Eurobank

admin

Motor Oil: Στις 22 Δεκεμβρίου η πληρωμή του προσωρινού μερίσματος

admin

Profile: Κάλυψη ομολογιών της θυγατρικής Profile Technologies

admin

Βιοκαρπέτ: «Εκτίναξη» στα καθαρά κέρδη- Αύξηση 38,13% στις εξαγωγές

admin

Optima: Σύσταση «buy» και τιμή-στόχος €1,83 για την Alpha Bank

admin

Mytilineos: Αυξάνει στα 36 ευρώ την τιμή στόχο η EDISON

admin

Εθνική: Αύξηση 41% στα οργανικά κέρδη 9μηνου-€680 εκατ. καθαρά κέρδη

admin