Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Delay στη μείωση επιτοκίων στη Βρετανία λόγω… Τέιλορ Σουίφτ!

Η περιοδεία Eras Tour της Τέιλορ Σουίφτ, η οποία σπάει ρεκόρ, συνεχίζει να ενισχύει τις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς εισέρχεται στο βρετανικό της σκέλος, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να μην ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα του πληθωρισμού.

Οπως μεταδίδει το CNBC, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες αφοσιωμένοι Swifties συρρέουν στο Λονδίνο τον Αύγουστο για να δουν την Τέιλορ Σουίφτ κατά τη διάρκεια των τελευταίων συναυλιών της στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οικονομική ώθηση θα μπορούσε να είναι αρκετή για να αναβάλει μια πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα TD Securities.

“Εξακολουθούμε να αναμένουμε μια μείωση της BoE τον Αύγουστο, αλλά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό εκείνου του μήνα θα μπορούσαν να κάνουν την MPC (Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο”, έγραψαν σε σημείωμά τους ο υπεύθυνος στρατηγικής της τράπεζας, Lucas Krishan, και ο επικεφαλής της παγκόσμιας μακροοικονομικής στρατηγικής, James Rossiter.

Το “Swiftflation” ή “Swiftonomics” αναφέρεται στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, ιδίως σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, γύρω από τις ημερομηνίες της περιοδείας της τραγουδίστριας.

Related posts

Attica Bank: Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ο Δημήτρης Τζαννίνης

admin

Αυξήθηκε η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα

admin

Χαντζηνικολάου: Δεν μπορεί να δοθεί δανεισμός σε εταιρείες που δεν πληρούν τα κριτήρια

NEWSROOM

Πειραιώς: Παίρνει τις εγκρίσεις για το deal με Intrum

admin

Καραβίας: Οι τράπεζες θα φέρουν την ανάπτυξη που χρειάζεται η οικονομία

admin

Ορκίστηκε διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας

NEWSROOM

Νέα πλατφόρμα online banking από την Optima Bank

admin

ΤτΕ: Μειώνεται το κόστος των εταιρικών δανείων ως 1 εκατ.

admin

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε synthetic swap δανείων 1,9 δισ. ευρώ

admin