Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Dalio: Πόσο πρέπει να ρίξει τα επιτόκια η Fed

Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, Ray Dalio, δήλωσε ότι η συνολική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας πιθανώς δικαιολογεί μια μικρότερη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ απόψε.

«Η Fed πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια αρκετά υψηλά, ώστε να ικανοποιήσει τους πιστωτές ότι θα έχουν πραγματική απόδοση, χωρίς να τα έχει τόσο υψηλά ώστε οι οφειλέτες να έχουν πρόβλημα», δήλωσε ο Dalio στην ανταποκρίτρια του Bloomberg Television Haslinda Amin σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη την Τετάρτη.

«Είτε πρόκειται για 25 είτε για 50 μονάδες βάσης, οι 25 μονάδες βάσης θα ήταν το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε αν εξετάσουμε τη συνολική εικόνα», δήλωσε ο Dalio στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Milken Institute Asia Summit 2024.

«Αν εξετάσουμε την κατάσταση με τα στεγαστικά δάνεια, η οποία είναι χειρότερη και επηρεάζει περισσότερους ανθρώπους, τότε μάλλον θα έπρεπε να τα μειώσει κατά 50 μονάδες βάσης».

Η Fed αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια αργότερα σήμερα Τετάρτη, αφού διατήρησε το κόστος δανεισμού σε υψηλά επίπεδα δύο δεκαετιών για περισσότερο από ένα χρόνο. Οι επενδυτές και οι εκτιμητές διχάζονται για το αν θα μειώσει κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας ή κατά μισή μονάδα, καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να φέρουν την οικονομία σε μια ήπια προσγείωση.

Related posts

Στουρνάρας: Επενδύσεις ύψους 5,5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν φέτος από το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Credit Suisse: Εως και 150 παραιτήσεις εργαζομένων την ημέρα!

admin

Ψαλίδι στα επιτόκια 4 φορές από την ΕΚΤ φέτος

admin

Attica Bank: Σε Cepal και doValue η διαχείριση του χαρτοφυλακίου Omega

admin

Alpha Bank: Ομόλογα €4,16 δισ. μπαίνουν στην άκρη για είσπραξη τόκων

admin

Ν. Νεζερίτης: Η Alpha Bank πρωτοστατεί στις χρηματοδοτήσεις ΣΔΙΤ

admin

Εθνική: Τα καλά νέα από τη λήξη της επιδότησης δανείων και το Frontier II

admin

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Οι αγορές ρισκάρουν να υποτιμήσουν τον πληθωρισμό

admin

ΤτΕ: Στα 139,69 δισ. αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Οκτώβριο

admin