Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BriQ Properties: Στις 12/6 η αποκοπή για το μέρισμα €0,1045

Η «BriQ PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» ανακοινώνει στους μετόχους της, ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 20.05.2024 αποφάσισε τη διανομή μερίσματος καθαρού ποσού €0,1045 ανά μετοχή, συνολικού ποσού € 3,7 εκ., προσφέροντας καθαρή μερισματική απόδοση 5,3% με βάση την τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής («ΜΠΡΙΚ») την 20.05.2024.

Το προς διανομή μέρισμα έχει προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία και δεν δικαιούνται μερίσματος. Υπενθυμίζεται ότι το πληρωτέο ποσό είναι καθαρό καθώς σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει, τα διανεμόμενα μερίσματα των Α.Ε.Ε.Α.Π. δεν υπόκειται σε παρακράτηση φόρου (5%).

Από την Τετάρτη 12 Ιούνιου 2024 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2023 και προηγούμενων ετών (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» την Πέμπτη 13 Ιούνιου 2024 (record date).

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίζεται η Τρίτη 18 Ιουνίου 2024.

Η καταβολή του μερίσματος, θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα, «Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε.» μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ. ως εξής:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε.

Τα μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας, ήτοι έως την 31.12.2029, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Related posts

Πειραιώς: Πουλά χαρτοφυλάκιο 10 εταιρειών με αιολικά πάρκα και άδειες

admin

«Θωρακίζονται» από κυβερνοεπιθέσεις τα ΕΛΤΑ

admin

ΤτΕ: Μέρισμα €400,7 εκατ. στο Ελληνικό Δημόσιο

admin

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγχώνευση τριών P&I Clubs

admin

Διευθυντής της ΜΕΘ του Ερρίκος Ντυνάν ανέλαβε ο Θ. Βασιλακόπουλος

admin

Cosmote: 30 νέες υποτροφίες σε πρωτοετείες φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων

admin

Επιστροφή χρημάτων με την αγορά εκτυπωτών Hewlett Packard

admin

Στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών η United Group

admin

Αττικά Πολυκαταστήματα: Πώς έφτασε σε κερδοφορία 10 εκατ. ευρώ

admin