Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AXIA: M&A Co-Advisor & Debt Advisor της MidEuropa για την εξαγορά μεριδίου πλειοψηφίας της FAMAR

Η MidEuropa ανακοινώνει σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά μεριδίου πλειοψηφίας της FAMAR (η «Εταιρεία»), ενός οργανισμού με ηγετική θέση στην ανάπτυξη και παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων (CDMO), από την ECM Partners και την Metric Capital Partners.

Η MidEuropa θα επενδύσει μαζί με τη διοικητική ομάδα και τους υφιστάμενους μετόχους, οι οποίοι θα διατηρήσουν ένα μειοψηφικό μερίδιο. Η συναλλαγή, η οποία υπόκειται σε συνήθεις αντιμονοπωλιακές και ρυθμιστικές εγκρίσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Η AXIA Ventures Group («AXIA») ενήργησε ως M&A Co-Advisor & Debt Advisor της MidEuropa στη συναλλαγή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η FAMAR αποτελεί ένα σημαντικό συνεργάτη σε ένα διευρυμένο πελατολόγιο blue-chip φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 80 διεθνείς αγορές. Η Εταιρεία παρέχει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών σε όλη την αλυσίδα αξίας CDMO, με διευρυμένες δυνατότητες σε πολλαπλές μορφές δοσολογίας, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών αποστειρωμένων, στερεών, ημιστερεών τύπων, καθώς και υπηρεσίες Έρευνας & Ανάπτυξης. Η FAMAR απασχολεί περίπου 1.900 άτομα που εργάζονται σε ένα δίκτυο έξι μονάδων παραγωγής στη νότια Ευρώπη και δύο συμπληρωματικών κέντρων Έρευνας & Ανάπτυξης.

Η επένδυση της MidEuropa στη FAMAR καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της εταιρείας να εντοπίζει και να υποστηρίζει αναπτυσσόμενες πλατφόρμες στον κλάδο της υγείας και υγειονομικής περίθαλψης, και με την ολοκλήρωσή της, οι συνολικές επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων της στον συγκεκριμένο κλάδο θα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Με την ιδιότητά της ως M&A Co-Advisor & Debt Advisor, η AXIA υποστήριξε την MidEuropa κατά την διάρκεια των σταδίων προσφοράς της ανταγωνιστικής διαδικασίας, στους τομείς Συγχωνεύσεων & Εξαγορών και Διαχείρισης Χρέους.

Ο κ. Χάρης Σιτζόγλου, Managing Director & Head of Credit της AXIA δήλωσε: «Είναι τιμή μας που υποστηρίξαμε επιτυχώς τη MidEuropa σε αυτή τη σημαντική συναλλαγή στον χώρο των φαρμακευτικών υπηρεσιών στη Νότια Ευρώπη. Είναι σημαντικό να βλέπουμε την αυξανόμενη επιθυμία των κορυφαίων διεθνών επενδυτών να εξερευνήσουν ευκαιρίες στην χώρα μας, πέρα από τους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας της. Από τη μεριά της AXIA, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ηγεσία και την ομάδα της MidEuropa που μας εμπιστεύτηκαν με αυτήν την ανάθεση, να τους συγχαρούμε και να ευχηθούμε σε αυτούς και στη διοικητική ομάδα ό,τι καλύτερο στην υλοποίηση των στόχων τους.»

Related posts

Alpha Bank: Χρηματοδοτεί τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών πάρκων

admin

Τον αγωγό φυσικού αερίου TAP πιστοποίησε η TÜV HELLAS

admin

CDP: Αξιολόγηση «Α-» του ΟΤΕ την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

admin

Το shoot out κρίνει την τύχη της ΛΑΡΚΟ

admin

ΕΛΠΕ: Διανέμει καθαρό μέρισμα €0,285/μετοχή

admin

Ενέργεια και πρώτες ύλες «έκαψαν» τα κέρδη της Ζάρος

admin

Byte Computer: Στο 0,032 ευρώ ανά μετοχή το φετινό μέρισμα

admin

Εθνική Τράπεζα: Αποπληρώνει πρόωρα ομόλογο 150 εκατ. ευρώ

admin

Στήριξη σε 500 οικογένειες σε ανάγκη από την British American Tobacco Hellas

admin