Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AVAX: Εφτασε ο πρώτος αεριοστρόβιλος στον ρουμανικό σταθμό Μίντια

Παρουσία του Ρουμάνου αναπληρωτή Πρωθυπουργού Μαριάν Νεάκσου, πραγματοποιήθηκε στον σταθμό παραγωγής ρεύματος Μίντια – ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα στην Ευρώπη που υλοποιεί ο Όμιλος ΑΒΑΞ στη Ντέβα της Ρουμανίας – η τελετή άφιξης του 1ου αεριοστροβίλου του εργοστασίου.

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, τη διαδικασία παρακολούθησαν από κοντά ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ Χρήστος Ιωάννου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

Το έργο του MASS MINTIA POWER PLANT είναι συνολικής παραγόμενης ισχύος 1750 MW και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια της Ρουμανίας, ενώ πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε ισχύ ενεργειακά έργα που εκτελούνται αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου θα διαθέτει δύο αεριοστρόβιλους της υψηλότερης τεχνολογικής κλάσης 9000HL και έναν ατμοστρόβιλο από την SIEMENS ENERGY, χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο ως καύσιμο.

Η ανάθεση του έργου στην ΑΒΑΞ από την MASS GLOBAL Energy Romania, σφραγίζει την μακροχρόνια από το 2016 επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιριών, μετά και την ολοκλήρωση δύο μονάδων παραγωγής ρεύματος συνολικής ισχύος 3.150 MW στη Βαγδάτη του Ιράκ.

Παρούσα στην τελετή ήταν επίσης η Υπουργός Οικογένειας, Νεολαίας και Ίσων Ευκαιριών, Ναταλία Έλενα Ιντοτέρο καθώς επίσης και άλλα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Related posts

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με το πρόγραμμα «EQUALL» η Τράπεζα Πειραιώς

admin

Ο Ιωάννης Γκάνος νέος CEO στην Alpha Αστικά Ακίνητα

admin

EY: Πώς γίνεται ηλεκτρονική τιμολόγηση στις Δημόσιες Συμβάσεις

admin

Τέσσερις μοχλοί ανάπτυξης για την Profile

admin

Intracom Defense: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές νέου συστήματος πολιτικής προστασίας

admin

Lamda Malls: Επιστροφή κεφαλαίου 38,3 εκατ. ευρώ στην Lamda Development

admin

Στρατηγική συνεργασία Intrakat – Ellington στα ακίνητα

admin

HELLENiQ ENERGY: Εξαγόρασε δυο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κύπρο

admin

Νέο mobile app από την ΕΛΤΑ Courier

admin