Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Apple: Φέρνει το ChatGPT στο iPhone, παρουσίασε το “Apple Intelligence”

Η Apple θα συνεργαστεί με την OpenAI για να φέρει την τεχνολογία γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και το τσάτμποτ ChatGPT στις συσκευές της, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τεχνολογικός κολοσσός στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου των προγραμματιστών του.

Η ενσωμάτωση του ChatGPT θα είναι διαθέσιμη αργότερα φέτος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Η πρόσβαση στο τσάτμποτ θα είναι δωρεάν. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα πλατφόρμα, την “Apple Intelligence” η οποία θα βοηθάει τους χρήστες στη δημιουργία κειμένου και εικόνων και στη συγκέντρωση των πιο σχετικών δεδομένων όταν τα χρειάζονται. Η ψηφιακή βοηθός Siri επίσης θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να εκτελεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις εργασίες της, όπως ανακοίνωσε η Apple.  

Ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε επίσης νέες εκδόσεις στα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούν οι συσκευές iPhone, iPad και Mac.

Παρουσίασε επίσης το σύστημα Private Cloud Compute προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των δεδομένων τους όταν τα στέλνουν σε κέντρα δεδομένων. 

Στην ίδια εκδήλωση η Apple ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει σε παγκόσμιο επίπεδο το Apple Vision Pro, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν για Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη στις 13 Ιουνίου. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στις περιοχές αυτές από τις 28 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι προπαραγγελίες σε αυτές τις χώρες θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου και οι πωλήσεις στις 12 Ιουλίου.

Οι μετοχές της Apple χάνουν περίπου 1,8% στον απόηχο των ανακοινώσεων και λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών στη Wall Street. 

Related posts

Παλαιστινιακή Αρχή: Νέος πρωθυπουργός ο οικονομολόγος Μοχάμεντ Μουστάφα

admin

Πρώτα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης: Το Κίεβο απελευθέρωσε τρεις οικισμούς στην περιοχή του Ντονέτσκ

admin

Προσφυγή Αμπράμοβιτς κατά των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος του

admin

Υπουργός του Νετανιάχου: Η κυβέρνησή μας φταίει για το μακελειό στις 7 Οκτωβρίου, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα

admin

Ιταλία: Πυρκαγιές στην περιοχή Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας

admin

Το Ισραήλ λέει πως ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχει συναντηθεί με τους ομήρους της Χαμάς

admin

Γερμανία: Ο καγκελάριος Σολτς καλεί τους Γερμανούς σε ενότητα απέναντι στις πλημμύρες

admin

Πώς και πότε μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας; – Τι αναφέρουν αναλυτές

admin

Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Χοσέ Μουχίκα διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου

admin