Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Alpha Bank: Εκτακτη ενίσχυση έως €1.200 στο προσωπικό

Μήνυμα αξιοκρατίας και επιβράβευσης των υψηλών επιδόσεων έστειλε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, ανακοινώνοντας στο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της Τράπεζας για τη νέα χρονιά ότι όσοι έχουν πετύχει ή υπερβεί τους στόχους τους θα λάβουν καθαρά ποσά έκτακτης ενίσχυσης έως €1.200.

«Η παροχή αυτή είναι αποτέλεσμα του υπεύθυνου σχεδιασμού, της συνετής διαχείρισης, αλλά και της αποφασιστικότητάς μας να διασφαλίσουμε μία πορεία κερδοφόρου ανάπτυξης σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψάλτης, προσθέτοντας πως «βούλησή μας είναι να αναγνωρίσουμε ανταποδοτικά τη δική σας συνδρομή σε αυτές τις επιδόσεις».

Στο μήνυμά του, ο Β. Ψάλτης στάθηκε στη στρατηγική συνεργασία με τη UniCredit και τις προοπτικές που ανοίγονται για την Τράπεζα και το Προσωπικό της, επέλεξε ωστόσο να επικεντρωθεί στις δράσεις στήριξης των εργαζομένων και προσέλκυσης νέου ταλέντου στον Όμιλο.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως:

  • το δυναμικό της Τράπεζας ενισχύθηκε με περισσότερες από 800 νέες προσλήψεις, με έμφαση στο δίκτυο Καταστημάτων, τις ομάδες εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, την πληροφορική και τις ψηφιακές υπηρεσίες,
  • υπήρξε λεπτομερής καταγραφή των ρόλων προκειμένου να απεικονίζουν τη σημερινή αξία και συμβολή κάθε εργαζόμενου ενώ δημιουργήθηκε ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο σταδιοδρομίας που δίνει τη δυνατότητα κινητικότητας εντός του οργανισμού και ανέλιξης, ανεξαρτήτως της θέσης διοικητικής ευθύνης ή όχι
  • συνεχίζεται με συνέπεια η προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων της Τράπεζας, με διπλασιασμό των ωρών εκπαίδευσης σε ετήσια βάση και με σταθερή ενίσχυση των εκπαιδευτικών ακαδημιών.
  • ιδρύθηκε νέο ομαδικό αποταμιευτικό πρόγραμμα με ελάχιστες εισφορές της Τράπεζας, αποσυνδεδεμένες από τη συνεισφορά του εργαζόμενου, στο επίπεδο του 2%, εξασφαλίζοντας μία επιπρόσθετη αποταμιευτική παροχή.

Ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο, σύγχρονο πλαίσιο αξιολόγησης που συνδέει την αναγνώριση της απόδοσης με την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ομίλου, σημειώνοντας:

«Κύρια επιλογή μας αποτέλεσε η διαμόρφωση μίας νέας συνολικής πολιτικής αμοιβών και παροχών και η ισχυρή σύνδεση της ανταμοιβής με την απόδοση, ως θεμέλιο για τον λειτουργικό μας εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη των Ανθρώπων μας. Την τελευταία τριετία τα ποσά που έχουν διανεμηθεί ως μεταβλητές αποδοχές προς το Προσωπικό μας στις κεντρικές υπηρεσίες και το δίκτυο έχουν αυξηθεί κατά 22% ενώ, ειδικά για τα Καταστήματα, το σχετικό ποσό έχει αυξηθεί κατά 43%. Επιπλέον αυτών, προχωρούμε σταθερά στη χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων, πέραν των προβλεπόμενων στις συλλογικές συμβάσεις, προς εκείνους τους συναδέλφους μας που με την απόδοσή τους συμβάλλουν ιδιαιτέρως στην επίτευξη των επιχειρησιακών μας στόχων».

Οι παροχές

  • Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους εργαζόμενους που έχουν ετήσιες μικτές αποδοχές έως 30.000 ευρώ και έχουν πετύχει τους στόχους τους, ως αναγνώριση της συμβολής τους στα θετικά αποτελέσματα του Ομίλου
  • Η έκτακτη ενίσχυση είναι πλέον του πλαισίου μεταβλητών αποδοχών (bonus επίτευξης στόχων) που χορηγεί η Τράπεζα στο Προσωπικό της.
  • Κατά 22% αυξήθηκαν τα ποσά που έχουν διανεμηθεί ως bonus στο προσωπικό, κατά 43% προς τους εργαζόμενους του Δικτύου
  • Ένας στους τρεις εργαζομένους είδε τις αποδοχές του να αυξάνονται εντός του 2023, πέραν των προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης

Related posts

Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Ρωσία μετά από μήνες ανόδου

admin

Το νέο στόρι για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές

admin

Attica Bank: Νέοι λογαριασμοί ταμιευτηρίου και νέα πράσινα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια

admin

Η ΕΚΤ απειλεί 20 τράπεζες με πρόστιμα

admin

EKT: Αίρει τους περιορισμούς στα μερίσματα των τραπεζών μετά τον Σεπτέμβριο

admin

Αλμα 7% για τη μετοχή της Credit Suisse

admin

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Στο 3,5% θα κορυφωθεί ο πληθωρισμός

admin

Ανεβάζει τον πήχη για την Alpha Bank η Citi

admin

Τρια καμπανάκια από ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια

admin