Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπιάγκης (ΠΑΣΟΚ): Μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση του κλάδου πυρομαχικών

Με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, αναδεικνύει τις μεθοδεύσεις που μεταχειρίζεται η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει την εγχώρια βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών.

Ο Δημήτρης Μπιάγκης επισημαίνει ότι κατά τη διαγωνιστική διαδικασία για τη συνεργασία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) με την εταιρεία M.S.M. Export, δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης και παραβιάστηκαν διατάξεις του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Ο βουλευτής τονίζει πως η διοίκηση των Ε.Α.Σ. προχώρησε σε δεσμευτικές αποφάσεις υπέρ της Σλοβακικής εταιρείας, χωρίς να εξεταστούν άλλες εναλλακτικές επιλογές που θα μπορούσαν να αποφέρουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη στο ελληνικό δημόσιο. Επίσης, καταγγέλλει την απομάκρυνση δύο συνδικαλιστών, στελεχών των Ε.Α.Σ., κίνηση που θεωρείται ως εκδικητική πράξη με σκοπό την αποσιώπηση κρίσιμων αποκαλύψεων για κακοδιαχείριση από πλευράς της διοίκησης της εταιρίας.

O κ. Μπιάγκης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει αν προτίθεται να επαναλειτουργήσει τη γραμμή παραγωγής των μεταλλικών κορμών των βλημάτων 155 χιλιοστών και να διατηρήσει τα εργοστάσια των Ε.Α.Σ. σε Αίγιο και Μάνδρα. Επιπλέον, θέτει ερωτήματα σχετικά με την αξιολόγηση της πρότασης συνεργασίας με την M.S.M. Export, τη δυνατότητα μεταφοράς υφιστάμενων συμβάσεων στη νέα υπό ίδρυση εταιρία, καθώς και το ενδεχόμενο διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο 2019-2024. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τη μόνιμη Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του κλάδου πυρομαχικών και τις εναλλακτικές προτάσεις που εξετάστηκαν.

* Δείτε όλη την ερώτηση στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

Related posts

Στη Worldline το 92,5% της Cardlink, 93 εκατ. στο ταμείο της Quest

admin

Aegean: Νέο δρομολόγιο θα διασυνδέει απευθείας τα Σκόπια με το Σαράγεβο

admin

Σειρά διακρίσεων για τη Nova στα Compliance Awards 2023

admin

Motor Oil: Ευρωπαϊκή επιχορήγηση 127 εκατ. για το project IRIS

admin

Σε «πράσινο» κτίριο της Prodea τα νέα γραφεία της ΚPMG στην Ελλάδα

admin

Σε τροχιά υλοποίησης το τουριστικό χωριό του ομίλου Leptos στην Κρήτη

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin

ΟΤΕ: Στα 904,8 εκατ. αυξήθηκαν τα έσοδα το Q3

admin

Στα μοριακά τεστ εστιάζει η Medicon Hellas

admin