Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Κατηφόρισαν τα κέρδη της Wells Fargo το τρίτο τρίμηνο

Κατηφόρισαν τα κέρδη της Wells Fargo το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα από τόκους της τράπεζας συμπιέστηκαν από την υποτονική ζήτηση δανείων και τις υψηλότερες πληρωμές προς τους καταθέτες.

Ο τέταρτος μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός των ΗΠΑ ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 5,11 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 5,78 δισ. δολαρίων ένα χρόνο πριν, όπως ανακοίνωσε.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Wells Fargo – ή η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει από τα δάνεια και πληρώνει για τις καταθέσεις – μειώθηκαν κατά 11% στα 11,69 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Οι αναλυτές κατά μέσο όρο είχαν προβλέψει 11,87 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που συγκέντρωσε η LSEG.

Τα έσοδα από τόκους των τραπεζών, τα οποία είχαν επωφεληθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξανε τα επιτόκια, αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται για το υπόλοιπο του 2024.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τον περασμένο μήνα το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά από το 2020, κατά 50 μονάδες βάσης. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν προβλέψει άλλη μισή ποσοστιαία μονάδα μείωσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τη μείωση του επιτοκίου ακολούθησαν οι κορυφαίες τράπεζες που μείωσαν τα βασικά επιτόκια δανεισμού, γεγονός που πιθανότατα θα συρρικνώσει τα έσοδά τους από τόκους. Οι τράπεζες έχουν επίσης αυστηροποιήσει τα κριτήρια δανεισμού φέτος.

Διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν επίσης να επιβαρύνουν τα κέρδη των τραπεζών τους επόμενους μήνες. Η ζήτηση δανείων ήταν υποτονική, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια απέτρεψαν τους εμπορικούς και καταναλωτικούς δανειολήπτες. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες αναγκάστηκαν να ανταγωνιστούν για τις καταθέσεις πληρώνοντας τους πελάτες περισσότερο.

Related posts

Η Monte dei Paschi στηρίζει το σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαίου

admin

Στουρνάρας: Λογικές δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίων φέτος

admin

Τρίτη μείωση επιτοκίων φέτος από την κεντρική τράπεζα Ελβετίας

admin

Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η απόσχιση του κλάδου αποδοχής καρτών

admin

«Γκάζι» για τα κόκκινα δάνεια ζητά η Ουάσιγκτον

admin

Alpha Bank: Ενημέρωση για τους λογαριασμούς όλων των τραπεζών μέσα από το e-Banking

admin

Εννέα τράπεζες της ευρωζώνης «έφαγαν» τα κεφαλαιακά μαξιλάρια στην πανδημία

admin

Νέα e-υπηρεσία «Eurobank Payment Initiation»

admin

Αυξήθηκε η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα

admin