Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Xρηµατιστήριο: Σοβαρό έλλειµµα ενέργειας-Οι ξένοι πουλάνε, οι Έλληνες απέχουν

Xρηµατιστήριο: Σοβαρό έλλειµµα ενέργειας-Οι ξένοι πουλάνε, οι Έλληνες απέχουν

Υποχώρηση κατά 0,54% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1411,61 µονάδες (4η συνεχόµενη πτωτική). Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 108,8 εκ. ευρώ.

Το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1422 µονάδων καταγράφηκε στο ξεκίνηµα και µέχρι τις 2µµ περίπου αγοραστές και πωλητές επιδίδονταν σε αψιµαχίες µε το πρόσηµο του Γ.∆. να εναλλάσσεται αρκετές φορές. Όµως, στη συνέχεια οι πωλητές ανέλαβαν την υπεροπλία µε το Γ.∆. να υποχωρεί για να κλείσει στις δηµοπρασίες στο ενδοσυνεδριακό χαµηλό της ηµέρας, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνταν µε µικρή µόνο νευρικότητα. Παράλληλα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,191%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,18%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-0,89%) αλλά την Eurobank ( 0,82%) να διαφοροποιείται. Απώλειες ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ (-1,21%), ο ΟΤΕ (-1,64%), ο Μυτιληναίος (-1,63%), το Jumbo (-1,91%), η Aegean (-1,46%), η Lamda (-1,82%) και η Cenergy (-3,05%).

Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η ΕΕΕ ( 0,61%), η Autohellas ( 0,61%) και η Τράπεζα Αττικής ( 29,11%) από τη µικρή κεφαλαιοποίηση. Απολογιστικά, 30 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 66 εκείνων που υποχώρησαν. Η υποχώρηση στο 2,4% του πληθωρισµού των ΗΠΑ για το Σεπτέµβριο ενισχύει την πιθανότητα νέας µείωσης των παρεµβατικών επιτοκίων το Νοέµβριο.

Υπό την επήρεια του γεωπολιτικού κινδύνου, το ελληνικό χρηµατιστήριο έχει, όπως επισημαίνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, σοβαρό έλλειµµα ενέργειας µε τους επενδυτές εξωτερικού να επιλέγουν την αποεπένδυση στην παρούσα φάση και τους αγοραστές να επιλέγουν την αποχή.

Στις 1394 µονάδες πλέον, το ΜΚΟ 200 ηµερών, η ισχυρότερη κοντινή στήριξη, όπου εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι αγοραστές.

#ΧΑ #Χρηματιστήριο_Αθηνών #Ανάλυση

Related posts

Tradewind: Διεγράφη από τα μητρώα ανταλλαγής νομισμάτων και ψηφιακών πορτοφολιών

admin

Ιατρικό Αθηνών: Δεν θα πραγματοποιηθεί η ΕΓΣ στις 2/8

admin

Το νέο επταμελές ΔΣ της Euroxx

admin

Intrakat: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κάλυψη της AMK

admin

JUMBO: Καθαρά κέρδη €248,6 εκατ. το 2022-Εκτιμήσεις για το 2023

admin

Πλαστικά Θράκης: Καμία μεταβολή στον αριθμό μετοχών του Κωνσταντίνου Χαλιορή

admin

ΕΛΒΕ: Πρόσθετες δραστηριότητες στον σκοπό της εταιρείας ενέκρινε η ΓΣ

admin

Αυξάνει τη θέση της στην MIG η «συμμαχία» Ηλιόπουλου

admin

Doppler: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 636 χιλ. ευρώ

admin