Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο Riviera Tower κατασκευάζεται με σκυρόδεμα υψηλών επιδόσεων DYNAMax

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, πρωτοπόρος στον κλάδο των αειφόρων δομικών υλικών, συμβάλλει στην ανέγερση του εμβληματικού Riviera Tower, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του The Ellinikon, με τη χρήση σκυροδέματος υψηλών επιδόσεων της σειράς DYNAMax που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έχει προμηθεύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 7.000 m³ σκυροδέματος υψηλών επιδόσεων της σειράς DYNAMax, κατηγορίας θλιπτικής αντοχής C70/85, για την κατασκευή του Riviera Tower.

Τα σκυροδέματα DYNAMax χρησιμοποιούνται σε όλα τα κατακόρυφα οπλισμένα δομικά στοιχεία που αποτελούν τους πυρήνες της ανωδομής, καθώς και σε οριζόντια οπλισμένα δοκάρια του κτιρίου.

Ο Riviera Tower, o πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης κατοικιών στην Ελλάδα και ένας από τους πιο πράσινους στην Ευρώπη, προορίζεται να γίνει ορόσημο βιωσιμότητας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής στρατηγικής του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσαρμόζει την σύνθεση των σκυροδεμάτων DYNAMax, και πετυχαίνει ισχυρή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά 25%. Η βελτίωση αυτή επιτεύχθηκε μέσω της ανάπτυξης και χρήσης τσιμέντων ECOPlanet  χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, όπως τα CEM III/B 42.5N SR και CEM II/A-L 42.5R, σύμφωνα με τις αντίστοιχες Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντος (EPDs), συμβάλλοντας σημαντικά στην αειφορία του έργου.

Η σειρά προϊόντων DYNAMax διακρίνεται τόσο για την βιωσιμότητά της όσο και για την υπερυψηλή αντοχή της έχοντας Μέτρο Ελαστικότητας (> των 40 GPa) και Aνθεκτικότητα σε διείσδυση χλωριόντων < από 750 Cb (ASTM C1202). Έτσι, τα προϊόντα DYNAMax αποτελούν την ιδανική και προτιμητέα επιλογή για την κατασκευή ενός έργου όπως o Riviera Tower, ενώ προσφέρουν σημαντικά μειωμένες ανάγκες συντήρησης κατά τη διάρκεια ζωής του κτιρίου.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέσω της σειράς DYNAMax και σύμφωνα με την αρχή «Χτίζουμε καλύτερα με λιγότερα», επιβεβαιώνει την δέσμευσή του στην καινοτομία και την βιωσιμότητα στον κατασκευαστικό κλάδο, μέσα από λύσεις που προάγουν την αειφορία και την πράσινη ανάπτυξη.

Related posts

Η Entersoft παρουσιάζει το Cloud/SaaS λογισμικό διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου WorkLife

admin

Οι κινήσεις του ΟΠΑΠ για ανάπτυξη στο online και τα πρακτορεία

admin

Alpha Trust: Στις 3/11 η ΓΣ για διάσπαση κλάδου και διάθεση δωρεάν μετοχών σε ΔΣ & προσωπικό

admin

Πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒΒ από Icap για την Β&F Ενδυμάτων

admin

EDP Renewables-Amazon Web Services: Συνεργασία για PPAs ανανεώσιμης ενέργειας

admin

ΟΛΘ: Με 67% η Belterra Holdings και ο Νίκος Σαββίδης

admin

Στήνεται μια μεγάλη real estate εταιρεία από Alpha-Dimand-Premia

admin

Ανδ. Ξηροκώστας (SAP): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μικρή Silicon Valley της ΕΕ

admin

Στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ. παράνομο καζίνο στην Αθήνα

admin