Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Εξαιρετικά σημαντική η ένταξη στη watch list του Ftse

Χρηματιστήριο: Εξαιρετικά σημαντική η ένταξη στη watch list του Ftse

Άλλη μια οριακά πτωτική συνεδρίαση (ΓΔ 1427 -0.17%) κατέγραψε το ΧΑ την Τρίτη (8/10) διευρύνοντας το σερί σε 7 στις 8 με τον τζίρο ελαφρώς χαμηλότερα στα 101 εκ.

Σαφής η αδυναμία του τραπεζικού κλάδου (-0,68%) με μόνο την ΑΛΦΑ να δείχνει διαφορετική συμπεριφορά (κλείσιμο 1,50 0.74%) και την ΕΤΕ να επανέρχεται κοντά στα επίπεδα του placement με τον προβληματισμό για την ποιότητα των συμμετεχόντων να εντείνεται.

Πολύ θετική για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ η είδηση της εισόδου του Latsco family office με 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΟ και μάλιστα με premium 15% κάτι που εκτός από ρευστότητα θα δώσει και υπεραξίες στην εισηγμένη.

Η ΑΡΑΙΓ ανακοίνωσε αύξηση στην επιβατική κίνηση εννεαμήνου στα 12,5 εκ επιβάτες ( 9%) αλλά συγκράτηση στο Γ τρίμηνο στα 5,3 εκ (-1%).

Η Cenergy άνοιξε χθες την διαδικασία για την ΑΜΚ (μέσω δημόσιας προσφοράς μετοχών) των 200 εκ που θα χρηματοδοτήσει την επένδυση στις ΗΠΑ με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές σε τιμές πάντως χαμηλότερες από την τρέχουσα (υπενθυμίζουμε ότι οι εγχώριοι επενδυτές μπορούν να εγγραφούν στην ανώτατη τιμή στα 9,86 ευρώ) και προθεσμία έως αύριο Πέμπτη.

Εξαιρετικά σημαντική η ένταξη του ΧΑ σε watch list για αναβάθμιση σε ανεπτυγμένη αγορά από τον Ftse Russel (κάτι που λογικά θα συμβεί μέχρι το Γ τρίμηνο του 2025), κάτι που μπορεί να πυροδοτήσει εντολές αγορών σε μια κρίσιμη περίοδο για το χρηματιστήριο που κινείται σε ένα πλαγιο κανάλι χωρίς σαφή κατεύθυνση, εν αντιθέσει με τα τεκτενόμενα στις διεθνείς αγορές και ειδικότερα στις αμερικανικές που συνεχίζουν το ανοδικό τους σερί (Nasdaq  1.45% / S&P  1%).

Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα ζητούμενο παραμένει η ανοδική διάσπαση των 1450 μονάδων ενώ σε ημερήσιο επίπεδο ο ΓΔ πρέπει να κρατήσει το 1421 και να υπερβεί το 1433 για να σπάσει το πτωτικό σερί.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#Ανάλυση #ΧΑ #Αγορές #αναλύσεις

Related posts

Viohalco: Από 27 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος €0,12/μετοχή

admin

Χρηματιστήριο: Η… νωχελικότητα δεν διαμορφώνει προϋποθέσεις για τις 1.440 μονάδες

admin

ΔΕΗ: Δωρεάν διάθεση μετοχών αξίας €2,574 εκατ. σε 127 δικαιούχους

admin

Attica Bank: Αυξημένα τα έσοδα από προμήθειες στο εννεάμηνο

admin

Eurobank: Καθαρό μέρισμα €0,088/μετοχή- Πώς θα διανεμηθεί

admin

Dimand: Nέο εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η Άννα Χαλκιαδάκη

admin

XA: Στόχος η υπέρβαση των 1437 µονάδων, για ρεκόρ 13ετίας

admin

Χρηματιστήριο: Η υπέρβαση των 1.187 μονάδων ανοίγει δρόμο για 1.200

admin

Eurobank Equities: Δίνει τιμή-στόχο €5,2 για τη Fourlis

admin