Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετέφερε 9,5 εκατομμύρια επιβάτες η Aegean στο 9μηνο

Ξεπέρασε τους 12,5 εκατομμύρια επιβάτες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2024 η επιβατική κίνηση της AEGEAN, σημειώνοντας 5% αύξηση συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ενώ μετέφερε περισσότερους από 5,3 εκατ. επιβάτες το 3ο τρίμηνο, διατηρώντας σταθερά υψηλά την επιβατική κίνηση.

Η εταιρεία και κατά το 3ο τρίμηνο του έτους συνέχισε να αναπτύσσεται προσφέροντας περισσότερες από 6,3 εκατ. θέσεις ( 2% σε σχέση με πέρυσι), με τις συνολικά προσφερόμενες θέσεις για το εννεάμηνο 2024 να έχουν ξεπεράσει τις 15,2 εκατ. θέσεις, αυξημένες κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικότερα, κατά το 3ο τρίμηνο η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού κατέγραψε σταθερή ανοδική τάση, σημειώνοντας αύξηση 6%, ενώ η επιβατική κίνηση του δικτύου εξωτερικού σημείωσε μικρή πτώση 3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023 αποτυπώνοντας κυρίως τη μείωση της δραστηριότητας στο Ισραήλ και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή (Βηρυτό, Αμάν), αλλά και τον σημαντικό περιορισμό της δραστηριότητας σε ναυλωμένες πτήσεις που επιλέχθηκε για την αντιμετώπιση της στενότητας στη διαθεσιμότητα αεροσκαφών.

Επιπλέον, η ανάπτυξη του δικτύου εσωτερικού εξακολουθεί να τροφοδοτείται από την αυξανόμενη κίνηση από/προς τους μεγάλους ευρωπαϊκούς κόμβους μεγάλων αποστάσεων (Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι), κυρίως μέσω της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, όπου κατέγραψαν 3% αύξηση στην κίνηση εξωτερικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι απευθείας συνδέσεις εσωτερικού από τη Θεσσαλονίκη προς την περιφέρεια της χώρας, όπου η AEGEAN επιχειρεί πλέον από και προς 15 προορισμούς στην Ελλάδα, σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι.

Για το 4ο τρίμηνο η AEGEAN, στοχεύοντας πάντα στην άμβλυνση της εποχικότητας και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, προσφέρει 4,5 εκατ. περισσότερες θέσεις συνολικά σε σχέση με πέρυσι ( 7%) αυξάνοντας τη δραστηριότητα της από και προς Λονδίνο (μια ακόμη καθημερινή πτήση προς Heathrow), Τουρκία (μια ακόμη καθημερινή πτήση από/προς Κωνσταντινούπολη), Κύπρο (μια ακόμη καθημερινή πτήση από Αθήνα και έως 4 εβδομαδιαίες πτήσης από Θεσσαλονίκη), Βαλκάνια (περισσότερες πτήσεις προς Αλβανία, Σερβία, Μολδαβία, Βουλγαρία) και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με ένα νέο δρομολόγιο στο Άμπου Ντάμπι που ξεκινά να επιχειρεί στις 27 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η AEGEAN, συνεχίζοντας τη στρατηγική αύξησης της δραστηριότητάς της στην αγορά της Τουρκίας, αυξάνει την παρουσία της στα υπάρχοντα δρομολόγια από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη σε 4 καθημερινά ήδη από τον Οκτώβριο του 2024 και 5 εβδομαδιαία αντίστοιχα από το θερινό πρόγραμμα 2025 και προσθέτει νέες απευθείας πτήσεις από Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη προς Κωνσταντινούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο του 2025 και καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το Ηράκλειο και η Σαντορίνη θα συνδέονται με την Κωνσταντινούπολη με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, οι οποίες θα αυξηθούν σε 4 την περίοδο αιχμής, ενώ από τον Ιούνιο του 2025 απευθείας πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιούνται και από τη Μύκονο και τη Ρόδο (2 εβδομαδιαίες πτήσεις αντίστοιχα).

Σημειώνεται ότι, η AEGEAN έχει καταγράψει 50% αύξηση τόσο στη δραστηριότητα, όσο και στην επιβατική κίνηση στην αγορά της Τουρκίας για το 2024 και έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να μεταφέρει περισσότερους από 400 χιλ. επιβάτες, προσφέροντας περισσότερες από μισό εκατομμύριο θέσεις, ενδυναμώνοντας την παρουσία της στη συγκεκριμένη περιοχή και διευρύνοντας σημαντικά τις επιλογές των επιβατών.

Related posts

Λουκέτο 48 ωρών από ΑΑΔΕ σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Οι νικητές στον διαγωνισμό για τον εντοπισμό ρευματοκλοπών

admin

Με προσφορές και κληρώσεις γιόρτασε η Aegean τα 23 χρόνια πτήσεων

admin

Alpha Bank: Διέθεσε 1,89 εκατομμύρια δωρεάν μετοχές σε 56 στελέχη

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Αύξηση τζίρου 18,7%, στο μισό τα καθαρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο

admin

Εσοδα 14,2 εκατ. ευρώ για την Παπουτσάνης το 1ο τρίμηνο

admin

ΣΙΔΜΑ: Στο 9,41% το ποσοστό που ελέγχει ο Μαρσέλλος – Χάρης Αμαρίλιο

admin

My Market: Καλύπτει τα έξοδα για τρεις υποβοηθούμενες αναπαραγωγές σε εργαζομένους

admin

Πώς απαντά η Χαλυβουργική στην ΕΤΕ για την ειδική διαχείριση

admin