Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διευκρινίσεις από «Δρομέα» για τα οικονομικά μεγέθη

Η Παπαπαναγιώτου ΑΒΕΕΑ ΔΡΟΜΕΑΣ, σταθερά προσανατολισμένη στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και όσων συμπολιτών μας βρίσκονται σε οιαδήποτε σχέση μαζί της (πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες), είναι υποχρεωμένη να προβεί στις ακόλουθες διευκρινίσεις, σε συνέχεια σχετικής αρθρογραφίας (Ναυτεμπορική). (Για πιο αναλυτική πληροφόρηση παραπέμπουμε στην προσφάτως δημοσιευμένη εξαμηνιαία οικονομική έκθεση 1/1/2024-30/6/2024 (https://www.dromeas.gr/company/investors-information/).

(1) Η εξέλιξη του κύκλου εργασιών πρέπει να αποτιμάται με μια πιο μακροσκοπική προσέγγιση. Πράγματι, το πρώτο εξάμηνο του 2024 ο τζίρος είναι ελαφρώς μειωμένος κατά 6,3% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023, αλλά κατά 20% και 55% υψηλότερος από την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και 2021! Άλλωστε, δεδομένης της πολύ μεγάλης επιτυχίας της ΔΡΟΜΕΑΣ να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες φορέων όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Γερμανικός Στρατός, είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια του έτους μπορεί να προκύπτουν διακυμάνσεις, λόγω ακριβώς της ασυνεχούς εξέλιξης έργων τέτοιας εμβέλειας.

(2) Εκτός όμως των ανωτέρω, η ΔΡΟΜΕΑΣ καταγράφει το πρώτο εξάμηνο του 2024 αύξηση των κερδών προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) τόσο σε απόλυτο όσο προφανώς και σε σχετικό μέγεθος σε σχέση με τον κύκλο εργασιών: 15,14% έναντι 11,75% στην αντίστοιχη περίοδο του 2023.

3) Ως προς την εξέλιξη των πραγματικών υποχρεώσεων της εταιρείας, μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες, ανέρχονται σε ενοποιημένη βάση στο ποσό των 28 (και όχι 35) εκατομμυρίων €, καθώς για την ορθή αξιολόγησή τους επιβάλλεται να αφαιρεθεί το σύνολο των 6.859.584,00 € που αφορούν:

(α) 5.081.099,03 € αναβαλλόμενων φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από τις προσωρινές διαφορές μεταξύ των φορολογικών βιβλίων και των οικονομικών καταστάσεων κατά τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

(β) 1.778.485,23 € που αφορούν σε ληφθείσες επιχορηγήσεις επενδύσεων παγίων στοιχείων (οι οποίες, αν και μη επιστρεπτέες, για την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων εμφανίζονται στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις υφιστάμενες κατ΄ έτος την προβλεπόμενη απόσβεση. (Βλέπετε στις παραγράφους 7.13 και 7.15 της δημοσιευμένης εξαμηνιαίας έκθεσης.)

(4) Η ΔΡΟΜΕΑΣ τα τελευταία χρόνια απομείωσε τον μακροχρόνιο τραπεζικό δανεισμό της από τα 23,3 εκατομμύρια € το 2016 στα 13 εκατομμύρια € τον Ιούνιο του 2024.

(5) Επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η εταιρεία μας προέβη σε επενδύσεις ύψους 6,75 εκατομμυρίων € μόνο στα τελευταία πέντε έτη.

Related posts

Epsilon Net: Διανομή μερίσματος €0,035/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Τράπεζες: Τα «μαξιλάρια» για τα κέρδη του 2024

admin

Αλ. Εξάρχου: Εχουμε όραμα μακράς πνοής για την Intrakat

admin

«Ψήνεται» deal της Ευρωσύμβουλοι με αμερικανικό fund

admin

Συνεργασία Adecco-Microsoft για την τεχνητή νοημοσύνη

admin

Εθνική Τράπεζα: Με 5,06% η Capital Group

admin

Τουρισμός: Η «εκδίκηση» της Ρόδου και τα… κεσάτια σε Μύκονο-Σαντορίνη

admin

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποιήσης μαθητών από την Τράπεζα Χανίων

admin

Βραβεύτηκε το «Μητέρα» στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards

admin