Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Great Place to Work» για δεύτερη χρονιά ο όμιλος GEP

Η GEP, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει λάβει την πιστοποίηση “Great Place to Work” για την κατηγορία 50-250 εργαζομένων, με τη συμμετοχή του 98% του ανθρώπινου δυναμικού στη σχετική διαδικασία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η επαναλαμβανόμενη πιστοποίηση ως “Great Place to Work” υπογραμμίζει την επιτυχία των προσπαθειών της GEP να καλλιεργήσει μια κουλτούρα εμπιστοσύνης, συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού, σε ένα περιβάλλον εργασίας όπου αναδεικνύονται οι μοναδικές δεξιότητες του καθενός και η συμβολή του στις διακρίσεις και τις επιτυχίες της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου GEP, Γιώργος Λαμπρινός (φωτ.), δήλωσε σχετικά:

«Η επαναλαμβανόμενη αναγνώριση ως Great Place to Work αντικατοπτρίζει τη σταθερή δέσμευσή μας για ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών, που προάγει την ευημερία και την ανάπτυξη των ανθρώπων μας, με ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης, εξέλιξης και καινοτομίας. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη διάκριση, η ομάδα μας με δέσμευση και αφοσίωση προσφέρει καθημερινά υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, διατηρώντας τη GEP στην κορυφή, γεγονός που μας δίνει περαιτέρω ώθηση να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να αναπτυσσόμαστε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα της GEP!».

Η Φωτεινή Καλαντζή, Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου GEP, πρόσθεσε:

«Η δεύτερη συνεχόμενη πιστοποίηση ως Great Place to Work αποτελεί απόδειξη της σταθερής μας προσήλωσης στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι εργαζόμενοί μας αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, όπου μπορούν να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη της εταιρικής μας κουλτούρας για ένα δυναμικό και καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον. Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους μας!».

Related posts

Intracom Holdings: Μικρή αύξηση τζίρου και ζημιές στο εξάμηνο

admin

Παπουτσάνης: Απειλούν την κερδοφορία οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες

admin

Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Break even στο τέλος του 2023

admin

Interamerican: Από το πυραμιδικό μοντέλο οργάνωσης στο οριζόντιο

admin

Τι λένε οι σύμβουλοι μάνατζερ για την ψηφιακή κάρτας εργασίας

admin

Βιομήχανοι Ελαιολάδου: Μέτρα κατά της μίξης με άλλα φυτικά έλαια

admin

Mevaco: Σύμβαση για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων Φωτοβολταϊκού Πάρκου

admin

Επαφές για αύξηση του ποσοστού ΓΕΚ Τέρνα στο καζίνο Ελληνικού, μείωση Mohegan

admin

Βρεττού: Χωρίς ESG δείκτες οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να δανειοδοτηθούν

admin