Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ:Όσο βρίσκεται χαμηλότερα των 1443 μονάδων θα έχει περισσότερες πωλήσεις

ΧΑ:Όσο βρίσκεται χαμηλότερα των 1443 μονάδων θα έχει περισσότερες πωλήσεις

Παρά την θετική εξέλιξη της Παρασκευής με την βοήθεια των τραπεζικών μετοχών (ΔΤΡ 1,55% , ΕΤΕ 2,49% , ΠΕΙΡ 2,31%) ο ΓΔ σε επίπεδο εβδομάδας έχασε -2,1% και έκλεισε στις 1437 μονάδες εντός του γνωστού καναλιού. Σημαντική η βοήθεια και από δεικτοβαρείς τίτλους όπως ο ΟΤΕ (15,78) ο ΤΙΤΑΝ (34,90) και η ΜΠΕΛΑ (26,12) λόγω και της ενεργοποίησης του buy back.

Στα  θετικά της προηγούμενης εβδομάδας η ολοκλήρωση του placement της ΕΤΕ για το 10% του ΤΧΣ στην τιμή των 7,55/μετοχή καθώς και η τυπική παράδοση της Αττικής Οδού στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ με την καταβολή και του ποσού των 3,27 δις ευρώ που θα επηρεάσει θετικά και τους εθνικούς λογαριασμούς.

Τη σκυτάλη στις ΑΜΚ και ιδιωτικές τοποθετήσεις παίρνει η Cenergy μετά τις εγκρίσεις για ΑΜΚ 200 εκ (με παραίτηση των παλιών μετόχων) με την διαδικασία λογικά να ολοκληρώνεται μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Θετικά τα μηνύματα από το μέτωπο του τουρισμού και για τον Σεπτέμβριο, με το ΔΑΑ να ανκοινώνει αύξηση της διεθνής επιβατικής κίνησης κατά 12% στα 2 εκατ. επιβάτες και συνολικά στο εννεάμηνο 16% στα 14,9 εκ τουρίστες.

Σε επίπεδο πολιτικών εξελίξεων είχαμε χθες τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ όπου στον Β γύρο πέρασαν οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Δούκας για την προεδρία, την ίδια ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα ψάχνονται για τα βασικά της διαδικασίας. Εντύπωση επίσης έκανε η απουσία από την γιορτή της ΝΔ των δύο πρώην προέδρων της (Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς) προφανώς θέλοντας να στείλουν κάποιο μήνυμα στην κυβέρνηση που παραμένει (μέχρι νεωτέρας;) κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό παρά την εξαετή διακυβέρνηση.

Στο κρίσιμο μέτωπο της ΜΑ δεν είχαμε ιδιαίτερη εξέλιξη και όλος ο κόσμος αναμένει την απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν με τις ΗΠΑ να προσπαθούν (μάλλον ανεπιτυχώς) να παίξουν τον ρόλο του ‘ειρηνοποιού’.

Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο το ΧΑ όσο βρίσκεται χαμηλότερα των 1443 μονάδων θα έχει περισσότερες πωλήσεις, πραγματική ανάσα θα βρει πάνω από το σημείο καμπής των 1450 μονάδων, αλλά θα απαιτηθεί προσπάθεια και επιμονή για την κατοχύρωση των σημείων.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης  

#πωλήσεις #ΧΑ #ΓΔ

Related posts

Trade Estates ΑΕΕΑΠ: Νέος CEO ο Δημήτρης Παπούλης

admin

Q&R: Μηδένισε τη συμμετοχή της στην Bluepoint&Partners Cyprus

admin

ΧΑ: Οι μετοχές με ημερήσιο όριο διακύμανσης 10%

admin

Intralot: Προχωρά σε έκδοση 5ετούς ομολόγου έως 130 εκατ. ευρώ

admin

Χρηματιστήριο: Κρίσιμη αντίσταση οι 1.466 μονάδες-Νέα πλησιέστερη στήριξη οι 1.443

admin

Softweb: Τα ποσοστά των βασικών μετόχων,μετά την είσοδο στο Χ.Α.

admin

Χ.Α.: Η υπερκάλυψη στο placement προϊδεάζει για περαιτέρω ανοδική κίνηση

admin

ΧΠΑ: Πρωτιά της Optima Bank τον Ιούλιο

admin

Epsilon Net: Στο 82,17% το ποσοστό της Ginger Digital BidCo

admin