Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Θα εξέταζα εναλλακτικές λύσεις από το χτύπημα στις πετρελαιοπηγές του Ιράν αν ήμουν στη θέση του Ισραήλ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:53

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η έκθεση για την απασχόληση ξεπέρασε τις προσδοκίες. Σημειώνεται ότι η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε τον Σεπτέμβριο 254.000 νέες θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα, διαλύοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν μόλις 150.000 νέες θέσεις. “Χρειάζεται να κάνουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε για να συνεχίσουμε να κατεβάζουμε τις τιμές. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το απρόβλεπτο κόστος από τους τυφώνες (σ.σ. που έπληξαν τις ΗΠΑ). Πιθανότατα θα πρέπει να ζητήσουμε από το Κογκρέσο περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ένταση της Μέσης Ανατολής, ο Μπάιντεν είπε ότι το Ισραήλ δεν έχει καταλήξει στο τι θα κάνει για την επίθεση του Ιράν. “Θα σκεφτόμουν εναλλακτικές λύσεις από το χτύπημα στις πετρελαιοπηγές (του Ιράν). Ο (Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν) Νετανιάχου θα πρέπει να θυμάται ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει βοηθήσει περισσότερο το Ισραήλ. Οι ομάδες των ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Δεν πρόκειται να πάρουν άμεση απόφαση, θα περιμένουμε να δούμε πότε θα θελήσουν να μιλήσουν. Οι κυρώσεις κατά του Ιράν είναι υπό εξέταση αυτή τη στιγμή”.

Αναφερόμενος στη συμβολή της Ουάσινγκτον, είπε ότι “προσπαθεί να κινητοποιήσει τον υπόλοιπο κόσμο” για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν δήλωσε πεπεισμένος ότι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές θα είναι “ελεύθερες και δίκαιες” αλλά ανησυχεί για την αντίδραση του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που ηττηθεί. Ο Μπάιντεν σχολίασε ότι “δεν γνωρίζει” αν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα είναι “ειρηνικές” λόγω της συμπεριφοράς του Τραμπ. “Τα πράγματα που έχει πει ο Τραμπ και εκείνα που έλεγε την τελευταία φορά που δεν του άρεσε το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν πολύ επικίνδυνα. Επομένως, ανησυχώ για το τι θα κάνουν” οι Ρεπουμπλικάνοι, είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Related posts

Γκεοργκίεβα: Σίγουρη για τις οικονομικές προοπτικές παρά τις αβεβαιότητες

admin

Μπενιαμίν Νετανιάχου: “Aρκετοί” εναπομείναντες Ισραηλινοί όμηροι είναι ζωντανοί ώστε να δικαιολογηθεί ο πόλεμος στη Γάζα

admin

Ισραηλινός στρατιώτης νεκρός από πυρά που προήλθαν από το έδαφος του Λιβάνου

admin

Αργεντινή: Επεισόδια και συγκρούσεις με φόντο το αμφιλεγόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων

admin

Γαλλία: Η ανεργία αυξήθηκε στο 7,4% το γ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις

admin

Η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει την χορήγηση δανείου ύψους 1 δισ. δολαρίων στη Νότια Αφρική

admin

Ζελένσκι: “Το δικαίωμα του Ισραήλ στην νόμιμη άμυνα είναι αδιαμφισβήτητο”

admin

Ορμπάν: Η στρατηγική της ΕΕ στην Ουκρανία “απέτυχε”

admin

ΗΠΑ: Η ουκρανική αντεπίθεση θα διαρκέσει 30-45 ημέρες ακόμη, ως την έλευση του χειμώνα

admin