Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έξι άνδρες κατηγορούμενοι για εμπρησμό για λογαριασμό της Μόσχας

Έξι άνδρες εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου, καθώς κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν σε έναν εμπρησμό τον Μάρτιο σε βιομηχανικές αποθήκες που ανήκαν σε Ουκρανούς, για λογαριασμό της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner.

Πέντε εξ αυτών, ο Ντίλαν Ερλ, ηλικίας 20 ετών, ο Τζέικ Ριβς, ηλικίας 22 ετών, ο Νίι Μένσαχ, ηλικίας 22 ετών, ο Πολ Ίνγκλις, ηλικίας 61 ετών και ο Τζέικιμ Ρόουζ, ηλικίας 22 ετών, κατηγορούνται για “διακεκριμένο εμπρησμό” βάσει ενός νόμου του 2023 για την εθνική ασφάλεια.

Ο έκτος άνδρας, ο Ντμιτρίους Παουλάουσκας, ηλικίας 22 ετών, κατηγορείται για “απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατικές ενέργειες”. Ο ίδιος δήλωσε αθώος σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Ολντ Μπέιλι.

Ένας έβδομος άνδρας, ο Ούγκνιους Ασμένα, ηλικίας 19 ετών, που κατηγορείται επίσης για διακεκριμένο εμπρησμό, δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

Περίπου 60 πυροσβέστες είχαν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε βιομηχανικές αποθήκες στο Λέιτον, στο ανατολικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με υποψίες ότι στοχοθέτησαν αυτούς τους χώρους “που ανήκαν σε έναν Ουκρανό” για λογαριασμό της ομάδας Wagner, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Βρετανία.

Η υπόθεση συντάραξε την πολιτική τάξη της Βρετανίας και το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε τον “άμεσο τερματισμό” των “κακόβουλων δραστηριοτήτων που ενορχηστρώνει η Ρωσία” στο έδαφός του.

Ο Ντίλαν Ερλ κατηγορείται ότι επικοινωνούσε με ένα μέλος της ομάδας Wagner κι ότι στρατολόγησε και πλήρωσε εκτελεστές για να βάλουν τη φωτιά.

Μια ακόμη ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για την 25η Οκτωβρίου.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2025.

- - – ΜΠΕ

Related posts

Ιταλία: “Στις σχολικές τάξεις, οι περισσότεροι μαθητές πρέπει να είναι Ιταλοί”, λέει ο υπουργός Παιδείας – Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

admin

ΗΠΑ: “Πράσινο φως” στο πακέτο βοήθειας-μαμούθ $95 δισ. για Ουκρανία, Ισραήλ, Ταϊβάν – Τι περιλαμβάνουν τα 4 νομοσχέδια

admin

Εκλεγμένος πρόεδρος Βενεζουέλας Γκονζάλες: Αυτοεξορίστηκα όταν μου είπαν “έρχονται να σε πιάσουν”

admin

Λιβύη: Τουλάχιστον 2.000 νεκροί από τις πλημμύρες, λέει ο Οσάμα Χαμάντ

admin

Ουκρανία: Τρεις εργαζόμενοι εργοστασίου της SKF σκοτώθηκαν σε ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στην πόλη Λουτσκ

admin

Γουατεμάλα, χώρα που μαστίζουν η βία, η διαφθορά και η φτώχεια

admin

Χάγη: Δεκάδες διαδηλωτές ζήτησαν την παραπομπή του Πούτιν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

admin

Αναφορά Ερντογάν στην Αγία Σοφία κατά την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη

admin

Οι ΗΠΑ “καταδικάζουν σθεναρά” τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας τους στην πρωτεύουσα του Ιράκ

admin