Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος και με ένδικα μέσα για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Δυσάρεστα εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο. Η συναυλία διοργανώνεται από τον «Σύλλογο Θυμάτων για τα Τέμπη», πρόεδρος του οποίου είναι η Μαρία Καρυστιανού, αλλά, σύμφωνα με συγγενείς άλλων θυμάτων, όπως ο Νίκος Πλακιάς (έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του), δεν εκπροσωπεί το σύνολο των δεκάδων οικογενειών, ενώ έχουν εκφραστεί ήδη διαφωνίες από 18 συγγενείς για το γεγονός ότι η συναυλία θα έχει εισιτήριο με αντίτιμο. Ο Νίκος Πλακιάς ανακοίνωσε χθες ότι θα στείλει εξώδικα για τη συναυλία ενώ, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα χρησιμοποιήσει και ένδικα μέσα, αν χρειαστεί, για το πού θα αποδοθούν τα έσοδά της. Φαίνεται, δε, πως έχει ζητηθεί η παρέμβαση και του υπουργείου Πολιτισμού, με τον δικηγόρο της οικογένειας Πλακιά, Λεωνίδα Κούμπουρα, να δηλώνει ότι έχουν ζητήσει να μη δοθεί άδεια διεξαγωγής συναυλίας με αντίτιμο.

Του Κώστα Μητρόπουλου

Το εξώδικο

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Μαρία Καρυστιανού απέστειλε εξώδικο προς τον Νίκο Πλακιά και τον αδελφό του Δημήτρη, με το οποίο τους εγκαλεί για το ότι προκαλούν «διχασμό και αμφιβολίες» για τις πραγματικές προθέσεις της. Στο εξώδικο, όπως το δημοσίευσε ο Νίκος Πλακιάς, η κυρία Καρυστιανού ανέφερε συγκεκριμένα: «Από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στο προσκήνιο εσείς και η μικρή ομάδα που φαίνεται να ταυτίζεται με τις απόψεις σας, έως σήμερα, προκαλέσατε διχασμό, αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων και την τάση να νεμηθείτε τη συλλογική δράση, κατά τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, του οποίου, νομίζω, δεν έχετε μπει στον κόπο να διαβάσετε το καταστατικό».

Τα Τέμπη (ξανά) στην Ευρωβουλή

Εν τω μεταξύ, χθες η Μαρία Καρυστιανού βρέθηκε στις Βρυξέλλες, στο Ευρωκοινοβούλιο, με πρόσκληση της ευρωομάδας της Αριστεράς, προκειμένου να ενημερώσει για την επιστολή που έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου. Κατά την οποία αναφέρθηκε στην απόφαση να προταθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας για το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών στην Κομισιόν και στην ανάδειξη της Ελίζας Βόζεμπεργκ στη θέση της προέδρου της αντίστοιχης επιτροπής της Ευρωβουλής.

«Με ποια λογική θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο μια χώρα όπου συνέβη το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ευρώπης και ενώ είναι ελεγχόμενη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και για το οικονομικό σκάνδαλο της 717 σύμβασης για την ασφάλεια των τρένων;», σχολίασε, θέτοντας το ερώτημα «θα μπορεί η TRAN να ελέγχει αποτελεσματικά και με διαφάνεια την DG MOVE όταν η πρόεδρός της αλλά και ο επίτροπος είναι άτομα από την ίδια χώρα και την ίδια πολιτική παράταξη;».

Οι εξελίξεις στο ΕΛΚ και το Μαξίμου

Μιας και πήγαμε Βρυξέλλες, έχει και νεότερα το θέμα της κόντρας του Μάνφρεντ Βέμπερ και του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Μπακόλα. Θυμίζω ότι αφορμή ήταν η απόφαση του Μπακόλα να αποπέμψει τον εκλεκτό του προέδρου, Τομ Βαντενκεντελάερ, από μια θέση που την περιέγραψε ως αντικαταστατική και παράνομη. Χθες, μερικές ώρες μετά τις σχετικές αποκαλύψεις του Politico, συνεδρίασε η πολιτική επιτροπή του ΕΛΚ, κατά την οποία ο πρόεδρος Βέμπερ επιχείρησε να υποβαθμίσει τα δημοσιεύματα και να παρουσιάσει στα κομματικά μέλη τη συμπεριφορά του Μπακόλα ούτε λίγο ούτε πολύ ως εκδικητική. Φυσικά δεν πείστηκαν όλοι καθώς, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, αρκετά από τα μέλη του ΕΛΚ που βρέθηκαν στη χθεσινή κομματική μάζωξη των Βρυξελλών εμφανίστηκαν προβληματισμένα, τόσο για τα όσα καταλόγισε ο Μπακόλας στον Βέμπερ όσο και για τη γενικότερη κατάσταση στη δεξιά ευρωοικογένεια. Η Αθήνα, πάντως, στηρίζει τον Μπακόλα, όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή. Πηγές του Μαξίμου ωστόσο, σχολιάζοντας αυτό το χθεσινό δημοσίευμα, έκαναν λόγο για ένα «εσωτερικό λειτουργικό ζήτημα του ΕΛΚ», επιχειρώντας να το αποσυνδέσουν από τις σχέσεις του Μητσοτάκη με τον Βέμπερ, που είναι πάντως δεδομένο πως έχουν πληγωθεί.

Στις 15 Οκτωβρίου άτυπη τριμερής στη Νέα Υόρκη

Στις 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το ανεπίσημο δείπνο του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ, όπως επισημοποιήθηκε χθες το βράδυ. Διευκρινίζεται δε ότι δεν θα υπάρχει επίσημη ατζέντα, αφού ο σκοπός είναι οι δύο ηγέτες να ανταλλάξουν απόψεις σε μια ατμόσφαιρα πιο… κοινωνική, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ που δεν εγκαταλείπει, όπως είναι προφανές, τις προσπάθειες να ανοίξει ξανά η συζήτηση για το Κυπριακό.

  • Επίσκεψη στα Τίρανα θα κάνει ο Ερντογάν στις 10 Οκτωβρίου, ενώ την επομένη θα βρίσκεται στο Βελιγράδι. Στη μεν

    Αλβανία θα φανεί πόσο στενές είναι τελικά οι σχέσεις του με τον Ράμα, στη δε Σερβία τα έχει καλά με τον Βούτσιτς

    και αναμένεται να πάρει θέση και για το θέμα του Κοσόβου

  • Την επιστροφή της φρεγάτας «Σπέτσαι» από την Ερυθρά Θάλασσα ζήτησε χθες ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

    Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως και γενικότερα την «απεμπλοκή με κάθε τρόπο από τον ιμπεριαλιστικό

    πόλεμο στη Μέση Ανατολή», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κάνει τον λαό μας στόχο αντιποίνων»

Related posts

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

admin

Χαμηλό βαρομετρικό στη Χαριλάου Τρικούπη

admin

Τέμπη: Έξι ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ «για την κρατική μονταζιέρα» – Καλεί σε παρέμβαση Εισαγγελέα

admin

88η ΔΕΘ: Ευημερία και ασφάλεια πάνε μαζί, τόνισε ο Νίκος Δένδιας

admin

Μητσοτάκης: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνουμε Ευρώπη»

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα

admin

Νέα δημοσκόπηση: Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες περιμένουν ένα «χειρότερο» 2024

admin

«Το κεφάλι ψηλά!» το μήνυμα Τσίπρα από την Τουρκία – Ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κοτς

admin

Πτώση Καναντέρ: Συγκίνηση στην τιμητική τελετή για τους πιλότους στο υπ. Εθνικής Αμυνας

admin