Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο – Eurobank: Χάνει τα 2 ευρώ, με απώλειες 7,5% στο 4ήμερο

Σοβαρές αναταράξεις σ’ όλο τον κλάδο των τραπεζών φαίνεται ότι προκαλεί το placement στην Εθνική Τράπεζα, εν μέσω της προσπάθειας των επενδυτών να αποκτήσουν πρόσθετη ρευστότητα.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της Eurobank στο Χρηματιστήριο Αθηνών δέχεται ένα σταθερό κύμα ρευστοποιήσεων τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες έχουν φέρει την τιμή κάτω του ψυχολογικού ορίου των 2 ευρώ -για πρώτη φορά από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, μάλιστα, η εισηγμένη τράπεζα αναδιπλώνεται κατά 2,8% και υποχωρεί στο 1,96 ευρώ, το οποίο αποτελεί το χαμηλότερο σημείο της εν εξελίξει συνεδρίασης.

Η πτώση συνοδεύεται από ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο, καθώς μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι έχουν διακινηθεί 3,8 εκατομμύρια τεμάχια, αξίας 7,6 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και πέντε «πακέτα», αθροιστικού ύψους 6,8 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο: Πώς πήρε «προίκα» 13,8 δισ. ευρώ από το 9μηνο – Οι μεγάλοι κερδισμένοι του ταμπλό

-7,5% στο 4ήμερο

Το αποτέλεσμα είναι μέσα στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις η μετοχή της Eurobank να έχει απολέσει το 7,5% της αξίας της (από 2,12 σε 1,96 ευρώ), με τη χρηματιστηριακή της αξία να «ψαλιδίζεται» στα 7,2 δισ. ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι λίγοι όσοι επενδυτές ρευστοποιούν ένα μέρος των τοποθετήσεών τους, προκειμένου να αποκτήσουν τα αναγκαία κεφάλαια και να συμμετάσχουν στο placement της Εθνικής.

Την ίδια στιγμή, οι γεωπολιτικές προκλήσεις, μετά την όξυνση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, έρχονται να επιτείνουν τον καθοδικό κλοιό γύρω από τις τράπεζες, οι οποίες θεωρούνται αρκετά ευάλωτες σε τέτοιες καταστάσεις.

Αποδόσεις 25%

Πάντως, παρά την εν εξελίξει κάμψη, η μετοχή της Eurobank εξακολουθεί να προσφέρει ικανοποιητικές αποδόσεις στους επενδυτές, με την άνοδο μέσα στο 2024 να καθορίζεται στο 25%.

H τρέχουσα αναδίπλωση, μάλιστα, ενδεχομένως αποτελεί ευκαιρία εισόδου σε χαμηλές και ελκυστικές τιμές, δεδομένου ότι η σημερινή αξία των 7,2 δισ. ευρώ αντανακλά δείκτη πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E στο 5,6x και δείκτη λογιστικής αξίας P/BV στο 0,8x.

Η μέση τιμή – στόχος των αναλυτών για την Eurobank υπολογίζεται στα 2,7 ευρώ, κάτι που ενσωματώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 40% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα του 1,96 ευρώ.

Εξάρχου: Ο πρωταγωνιστής του Οκτωβρίου – Το… παράσημο και τo διπλό στοίχημα σε Intrakat και Attica

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

«Σπάει» και καθαρίζει τη θυγατρική στο Leasing η Eurobank

admin

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης

ad

Ορισμός νέου εκπροσώπου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Δ.Σ. της Eurobank

admin

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η ώρα των ΔΕΗ & Aegean, το 8άρι της Eurobank και το comeback της ΕΛΧΑ

ad

Eurobank: Improving cross-border transactions with India

ad

Τράπεζες: Προς το τέλος της η μακροχρόνια προσπάθεια εξυγίανσης των ισολογισμών τους

ad

Σύμβαση Eurobank – Grivalia στη διαχείριση ακινήτων

admin

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Οι μετοχές που υπεραποδίδουν στο 7μηνο – Ποιες «τρέχουν» έως +50%

ad

Eurobank: «Προίκα» 10ετούς διαχείρισης στην FPS

admin