Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΧΣ: Δεν γίνονται δεκτές προσφορές κάτω από 7,55 ευρώ στο placement

Κάτω όριο τα 7,55 ευρώ βάζει το ΤΧΣ στο placement για το 10% της Εθνικής Τράπεζας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και εν όψει της ισχυρής ζήτησης που έχει εκδηλωθεί έως τώρα στο πλαίσιο της διεθνούς προσφοράς, σύμφωνα με την από 2 Οκτωβρίου 2024 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ, οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στην διεθνή προσφορά ότι προσφορές κάτω του ποσού των επτά ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (€7,55) ανά Προσφερόμενη Μετοχή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψιν στην κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ανακοίνωσε την απόφαση να στενέψει το εύρος, τόσο στο κάτω όριο όσο και στο πάνω. Πλέον το στενότερο εύρος είναι 7,4 ευρώ έως 7,65 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι χθες η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 7,65 ευρώ.

Το στένεμα του εύρους της τιμής στο placement του 10% της Εθνικής Τράπεζας, όπως προκύπτει, αφορά και το πάνω όριο, το οποίο περιορίστηκε από τα 7,95 ευρώ στα 7,65 ευρώ, προσγειώνοντας τις αρχικές προσδοκίες του πωλητή, σε μια προσπάθεια το μίγμα των επενδυτών να γείρει υπέρ των μεσοπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα.

Η νέα περίμετρος της τιμής δείχνει discount σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής στα 7,84 ευρώ την προηγούμενη Παρασκευή.

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου

admin

Χρήστος Μεγάλου: Φιλόδοξοι στόχοι για χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα

admin

Τρ. Πειραιώς: Τι σημαίνει επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα

admin

Morgan Stanley: Η Τουρκία μπορεί να τη γλιτώσει με μικρή αύξηση επιτοκίων

admin

Κόβει εκατοντάδες θέσεις εργασίας η Barclays

admin

Ενρία: Να μην ποντάρουν σε περισσότερη κρατική βοήθεια οι ευρωτράπεζες

admin

Δεν βρίσκει υπαλλήλους να εποπτεύουν τα crypto η Ευρώπη!

admin

Οι τράπεζες «παγώνουν» τη διανομή μερισμάτων καθ’ υπόδειξη της ΕΚΤ

admin

Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Πρέπει να κοιτάξουμε τη διατύπωση του στόχου για τον πληθωρισμό

admin