Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Intracom Telecom

Στην προώθηση της συνεργασίας της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με τον χώρο της βιομηχανίας στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποσκοπεί το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπέγραψαν χθες ο πρύτανης του Αριστοτελείου Χαράλαμπος Φείδας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, Kartlos Edilashvili.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ. Η συνεργασία αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας στο πεδίο των ΤΠΕ, ενισχύοντας την καινοτομία και την εξέλιξη στην τεχνολογική έρευνα, ενώ παράλληλα επεκτείνεται σε τομείς αμοιβαίου ερευνητικού ενδιαφέροντος, ενθαρρύνοντας τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τη συμμετοχή ερευνητών και εργαζομένων σε ερευνητικά προγράμματα.

Το Μνημόνιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση βιομηχανικών διδακτορικών και μεταδιδακτορικής έρευνας προκειμένου να προωθηθεί η εφαρμοσμένη γνώση και η καινοτομία, ενώ οι φοιτητές θα ενθαρρύνονται, κατά την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας τους, να αναλάβουν θέματα από τους τομείς της βιομηχανίας στο πεδίο των ΤΠΕ. Προσφέρει, επιπλέον, ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στους φοιτητές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για πρακτική άσκηση στους χώρους της εταιρείας Intracom Telecom (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη), αποκτώντας πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία που θα ενισχύσει το βιογραφικό τους και τις προοπτικές καριέρας τους. Παράλληλα, θα προωθηθούν ανοικτές θέσεις εργασίας στους φοιτητές του ΑΠΘ.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα διοργανώνονται διαλέξεις και προγράμματα κατάρτισης τα οποία θα παραδίδονται στις εγκαταστάσεις των συνεργαζόμενων μερών, ενισχύοντας έτσι την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την Intracom Telecom αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα εξωστρέφειας του ΑΠΘ και αποσκοπεί στην ενίσχυση της σύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών. «Μέσω αυτής της συμφωνίας, προσφέρουμε στους φοιτητές και φοιτήτριές μας και τους ερευνητές και ερευνήτριες μας, μοναδικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και τη συμμετοχή σε καινοτόμα ερευνητικά έργα. Παράλληλα, το ΑΠΘ μεταφέρει την τεχνογνωσία του στον επιχειρηματικό κόσμο ενισχύοντας τους δεσμούς με τη βιομηχανία», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, χαρακτηρίζοντας την υπογραφή του μνημονίου ένα ακόμα σημαντικό βήμα εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου.

Related posts

«Καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Νότια Ευρώπη» η Coffee Island

admin

Στη διεθνή έκθεση Εquip Hotel Paris μετείχε η Παπουτσάνης

admin

MoU Ενώσεων Αμυντικών Βιομηχανιών Ελλάδας-Ουκρανίας

admin

R Energy1: Επαναγοράζει ομόλογα και 20% των μετοχών από Lamda

admin

Μια ανάσα από τη ΛΑΡΚΟ η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD Holdings

admin

Περιστέρης: Η ΓΕΚ Τέρνα αύξησε κατά €1 δισ. το αποτύπωμά της στις υποδομές

admin

Εθνική Τράπεζα: Εβγαλε προς τιτλοποίηση NPEs 600 εκατ. ευρώ

admin

Νέα εταιρική ταυτότητα για την Hellas Direct

admin

Απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας εντός των καταλυμάτων η Airbnb

admin