Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στις 1430 µονάδες η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση στο ΧΑ

Στις 1430 µονάδες η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση στο ΧΑ

Υποχώρηση κατά 0,34% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1447,03 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 108,1 εκ. ευρώ.

Οι αγοραστές πέτυχαν να διατηρήσουν την υπεροπλία σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης µε το Γ.∆. να διατηρεί το θετικό του πρόσηµο και το ενδοσυνεδριακό υψηλό να καταγράφεται δυο φορές, στην αρχή και στις 4µµ περίπου. Με τις συναλλαγές να είναι υποτονικές και την Εθνική να συµµετέχει µε 29% περίπου. Ωστόσο, οι πωλητές πέτυχαν να κλείσουν το Γ.∆. σε αρνητικό έδαφος στο κλείσιµο και στις δηµοπρασίες καθώς το ενδεχόµενο άµεσης εµπλοκής του Ιράν κατά του Ισραήλ είναι πιθανό. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,01%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (- 1,03%) κατέγραψε απώλειες µε τη Eurobank (-1,75%) να υποαποδίδει. Απώλειες ακόµη κατέγραψε ο Μυτιληναίος (-1,24%), η ΕΕΕ (-1,54%), η Βιοχάλκο (-1,37%), ο Τιτάν (-0,84%), η ∆ΕΗ (-0,50%) και ο ΟΠΑΠ (-0,31%).

Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε ο ΟΤΕ ( 1,61%), το Jumbo ( 1,95%), ο Α∆ΜΗΕ ( 1,06%), η Autohellas ( 0,36%), τα ΕΛΠΕ ( 0,79%), και η Lamda ( 0,67%). Απολογιστικά, 36 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 67 εκείνων που υποχώρησαν.

Η υποχώρηση του πληθωρισµού τον Σεπτέµβριο στο 1,8% στην ευρωζώνη ώθησε ανοδικά τους δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές µε το Γ.∆. στο Χ.Α. να συγχρονίζεται, µε την υπερκάλυψη του placement στην Εθνική να είναι υψηλή. Όµως, η εµπλοκή του Ιράν στον πόλεµο µε το Ισραήλ αναβάθµισε το γεωπολιτικό κίνδυνο προκαλώντας ολική ανατροπή στην κατεύθυνση των δεικτών. Στις 1430 µονάδες η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση για το Γ.∆. στο Χ.Α.

#Αντίσταση #ΧΑ #χρηματιστήριο

Related posts

Eurobank Equities: Οι δύο πυλώνες δημιουργίας αξίας για τον ΟΠΑΠ

admin

Κλουκίνας- Λάππας: Στο 46,593% το ποσοστό της Intracom Properties

admin

Πλαστικά Θράκης: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας 5.787 ευρώ

admin

Dimand: Στο 54,2% αυξήθηκε το ποσοστό του Δ. Ανδριόπουλου

admin

Πλαστικά Κρήτης: «Ναι» από τη ΓΣ για καταβολή μερίσματος 0,50€/μετοχή

admin

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Αυξήθηκε το συνολικό ενεργητικό τον Απρίλιο

admin

ΔΕΗ:Εντάχθηκε στον δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

admin

Lamda Development: Έγκριση συγχώνευσης θυγατρικών

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Ναι» στο πληροφοριακό για την Entersoft-Διαγράφεται η Reds

admin