Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που ξεχωρίζουν στο 9μηνο – Δέκα εισηγμένες με αποδόσεις άνω του 20%

Ενόσω απομένουν μόλις 1 1 συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση του 9μήνου, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσιάζει μια μέση απόδοση άνω του 13%, οδεύοντας ολοταχώς προς το 4ο συνεχόμενο κερδοφόρο έτος. Μάλιστα, ο επενδυτής, ρίχνοντας μια ματιά στα blue chips, μπορεί να βρει τουλάχιστον 10 μετοχές με επιστροφές άνω του 20% από τις αρχές του 2024.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Coca – Cola, παρότι έχει αναδιπλωθεί κατά 4% από τα φετινά υψηλά των 34 ευρώ, εξακολουθεί να κερδίζει τουλάχιστον 22% μέσα στο τρέχον έτος, εξασφαλίζοντας μια αποτίμηση σταθερά άνω των 12 δισ. ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Πειραιώς, η οποία παρότι δυσκολεύεται αισθητά να διασπάσει τις αντιστάσεις των 4 ευρώ, «τρέχει» με ρυθμό 23% στο 9μηνο, φλερτάροντας επίμονα με το όριο των 5 δισ. ευρώ σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Ποιες… ανάσες ψάχνει το Χρηματιστήριο – Τα στοιχεία που λείπουν για να «απογειωθεί»

Από εκεί και πέρα, χάρη στο ηχηρό comeback από τον Ιούνιο και μετέπειτα, η μετοχή του ΟΤΕ έχει «ανεβάσει» αισθητά… στροφές, με αποτέλεσμα να βλέπει τη φετινή απόδοση να ξεπερνά το 24%, φιγουράροντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 22 μηνών (16,00 ευρώ).

Ταυτόχρονα, η μετοχή της Εθνικής, η οποία αυτήν την περίοδο τίθεται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω του επικείμενου placement, αυξάνεται κατά 25% στο 9μηνο, αξιοποιώντας το ράλι της τρέχουσας εβδομάδας ( 9%).

Παραμένοντας στον χώρο των τραπεζών, η Eurobank παρακολουθεί τη μετοχή να υπερβαίνει τα 2 ευρώ και να απέχει μόλις -6% από τις «κορυφές» της τελευταίας 9ετίας (2,2 ευρώ). Αυτό μεταφράζεται σε μια άνοδο κατά 31% από τις αρχές του 2024.

Στο 30% διαμορφώνεται, επίσης, η φετινή μεταβολή για τη μετοχή της Sarantis, η οποία βρίσκεται σταθερά σε διψήφια επίπεδα (κοντά στα 11 ευρώ), χάρη στη νέα επιχειρηματική στρατηγική.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή, από την πλευρά τους, διευρύνονται κατά 33% και 23%, αντίστοιχα, επωφελούμενες της συμφωνίας με τους Άραβες της Masdar.

Οι κορυφαίες μετοχές του 9μήνου

Στην κορυφή των φετινών αποδόσεων για τα blue chips, ο επενδυτής συναντά την Titan Cement και τη Cenergy.

Η πρώτη αναρριχάται στα αχαρτογράφητα εδάφη των 34 ευρώ/μετοχή, κάτι που συνιστά απόρροια του φετινού άλματος κατά 63%. Η δεύτερη απέχει ελάχιστα από τα ρεκόρ των 10,1 ευρώ, έχοντας «τρέξει» με 40% από τις αρχές του έτους.

Η χρηματιστηριακή αξία των δύο εισηγμένων καθορίζεται σε 2,7 και 1,9 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

Τα blue chips με τις υψηλότερες αποδόσεις στο 9μηνο του 2024

• Titan 61%

• Cenergy 40%

• ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 33%

• Eurobank 31%

• Sarantis 30%

• Εθνική 25%

• ΟΤΕ 24%

• Τέρνα Ενεργειακή 23%

• Πειραιώς 23%

• Coca – Cola 22%

Κόκκαλης: Πώς έφθασε να ελέγχει το 30% της Intralot

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Χρηματιστήριο: 7+6 μετοχές που εξακολουθούν να έχουν διψήφιες αποδόσεις

ad

Πότε και πόσα κόκκινα δάνεια θα πουλήσει η Eurobank

admin

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης

ad

Επενδυτική βαθμίδα από Moody’s για Eurobank και Εθνική

ad

Eurobank: Κέρδη 230 εκατ. ευρώ το 2016

admin

Global Finance: Η Eurobank «Καλύτερη Ψηφιακή Τράπεζα για Ιδιώτες» στη Δυτική Ευρώπη το 2023

ad

Eurobank: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 916 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

ad

Με πάνω από 5% η «Helicon» στην Eurobank

admin

Eurobank: Πιο ανοιχτή η ελληνική οικονομία σε σύγκριση με τη δεκαετία του 2000

ad