Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πιλοτικά locker στα σχολεία για τα κινητά των μαθητών

Πιλοτικά locker για κινητά στα σχολεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θεωρώ πολύ σημαντική τη δέσμευση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση των κινητών κατά τη διάρκεια του σχολείου. Από τη στιγμή που το παιδί θα πάει στο σχολείο μέχρι να φύγει. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι απλά μία προσδοκία και φυσικά το ζήτημα δεν είναι τιμωρητικό. Είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή».

Σε πρώτη φάση πιλοτικά τα locker

Ακολούθως πρόσθεσε πως «το ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι –οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά– ότι αυτό βοηθάει τη μαθητική διαδικασία».

Υπογράμμισε πως για αυτό η κυβέρνηση θέλει τους συλλόγους Γονέων συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια. «Έχω συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας και είμαι πολύ θετικός, εάν υπάρχουν τέτοια αιτήματα από συλλόγους Γονέων να προμηθεύσουμε έναν σε πρώτη φάση πεπερασμένο αριθμό σχολείων πιλοτικά με locker, ώστε τα παιδιά να μπορούν να κλειδώνουν κινητά τους όταν πηγαίνουν στο σχολείο και να τα παίρνουν όταν φεύγουν. Είναι σημαντικό όμως αυτές οι δράσεις να μην επιβάλλονται από πάνω προς τα κάτω, αλλά να έχουν την ίδια την ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σακελλαροπούλου: Οι δημόσιες πολιτικές πρέπει να χαράσσονται με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως πρέπει «να δούμε το μπούλινγκ στα σχολεία καθώς είναι αναγκαία η συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων».

Υπογράμμισε πως «οι δημόσιες πολιτικές πρέπει να χαράσσονται με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη». Τέλος, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι «η Ευρώπη είναι σε περίοδο γεμάτη προκλήσεις».

Related posts

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

admin

Πολιτική σκοπιμότητα βλέπει το ΥΠΕΞ πίσω από την συνεχιζόμενη κράτηση του Μπεγλέρη

admin

Μονομαχία ύφους

admin

Στις 11:00 η ορκωμοσία των βουλευτών

admin

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Να αρθεί το εμπάργκο όπλων από το Ελσίνκι

admin

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα 57 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα

admin

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

admin

Κασσελάκης: Ο Φάμελλος είχε ενημερωθεί πριν ένα μήνα, δεν το έμαθε χθες – Τι είπε για Λινού και Πολάκη

admin

Μητσοτάκης: Ούτε βήμα πίσω στην προστασία των συνόρων

admin