Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ν. Εμμανουηλίδης (Nestle): Οι παρεμβάσεις δεν βοηθούν τον ανταγωνισμό

«Οι πολλές παρεμβάσεις δεν βοηθάνε τον ανταγωνισμό», υποστηρίζει ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης. Ο επικεφαλής της Nestle Ελλάς απαντώντας σε ερωτήσεις του -.gr για την πορεία της κατανάλωσης, τα μέτρα της κυβέρνησης και τις τιμές, υπεραμύνθηκε της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθούν οι πολυεθνικές και δη η Nestle στην Ελλάδα αναφέροντας: «η συζήτηση γύρω από την αισχροκέρδεια δεν ισχύει επί της αρχής. Ο ρόλος των αρχών είναι να προστατεύουν τον υγιή ανταγωνισμό».

Η Nestle Ελλάς επιδιώκει, είπε ο κ. Εμμανουηλίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη με αφορμή τη στρατηγική της εταιρείας στην κατηγορία των βιταμινών και των συμπληρωμάτων διατροφής, να διατηρήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές της, μια προτεραιότητα που θεωρεί θεμελιώδη για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

«Η αισχροκέρδεια δεν ισχύει επί της αρχής, καθώς οι κατηγορίες προϊόντων στις οποίες δραστηριοποιούμαστε επηρεάζονται περισσότερο από τις αυξήσεις του κόστους των πρώτων υλών και τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Nestle Ελλάς, η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα απόνερα της πανδημίας και οι εσωτερικοί κανονισμοί της ΕΕ, προσθέτουν επιπλέον κόστη στις επιχειρήσεις.

«Αναγκαστήκαμε» είπε ο κ. Εμμανουλίδης «από τη μια να προσαρμόσουμε τις τιμές μας λόγω της πίεσης και από την άλλη να το κάνουμε με υπεύθυνο τρόπο για να μην επιβαρύνουμε τους καταναλωτές και αυτό φαίνεται στην κερδοφορία μας που έχει πτωτική τάση την τελευταία διετία». Πέρυσι η Nestle Ελλάς εμφάνισε αύξηση 7,9% στις πωλήσεις της που ξεπέρασαν τα 409,04 εκατ. ευρώ ωστόσο τα κέρδη της πιέστηκαν υποχωρώντας στα 21,119 εκατ. ευρώ (-8,59%)

Ο κ. Εμμανουηλίδης ανέφερε επίσης ότι οι πολλές παρεμβάσεις δεν βοηθάνε τον ανταγωνισμό και ακόμη περισσότερο ότι πρέπει να κτιστεί η εμπιστοσύνη εταιρειών και καταναλωτή. «Δεν είμαστε μόνοι μας» είπε «υπάρχουν παραγωγοί, εμείς και οι λιανέμποροι. Εδώ οι πολλές παρεμβάσεις δημιουργούν προβλήματα στη σχέση αυτών των εταίρων».

Για να καταλήξει: «ο ρόλος των Αρχών είναι να προστατεύουν τον υγιή ανταγωνισμό», σημειώνοντας ότι «η αυτορρύθμιση της αγοράς είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση για την επίτευξη σωστών τιμών και ενίσχυση της εμπιστοσύνης.»

Related posts

ELPEN: Απάντηση στην έλλειψη φαρμάκων το μπαράζ επενδύσεων

admin

ΔΕΗ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για εξαγορά της Enel Romania

admin

Τρία χρόνια ζωής για την «Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α.»

admin

Στη διεθνή έκθεση «The smarter E Europe» θα συμμετάσχει η Sunlight Group

admin

Prodea: Η στροφή στις τουριστικές αναπτύξεις και τα project που τρέχουν

admin

Πάνω από €5,1 εκατ. σε δύο εβδομάδες μοίρασε το Σκρατς

admin

Κόβει προμήθειες η Εθνική Τράπεζα

admin

Γ. Στάσσης: Οι τρεις πυλώνες ανάπτυξης της ΔΕΗ

admin

Νέα πακέτα ομαδικής ασφάλισης αθλητών και μαθητών από τη Minetta

admin