Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται το growth της Mevaco, η επέκταση στον αμυντικό τομέα

Η πρόσκαιρη επιβράδυνση της παραγωγικής διαδικασίας στη μονάδα του Ασπροπύργου που έλαβε χώρα κατά το πρώτο μισό του 2024 για λόγους προσαρμογών τεχνικής φύσεως μπορεί μεν να φρέναρε τις οικονομικές επιδόσεις της Mevaco στο α’ εξάμηνο, αλλά δεν διέκοψε την ανοδική τάση των εργασιών της που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Ως αποτέλεσμα, η εισηγμένη εταιρεία προβλέπεται στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης να επιτύχει σημαντικά υψηλότερο κύκλο εργασιών σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό (42,76 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, βασικός πυλώνας ανάπτυξης των εργασιών της Mevaco αποτελεί η κατασκευή μεταλλικών βάσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα, με την εισηγμένη να αποτελεί το μεγαλύτερο «παίκτη» στην εγχώρια αγορά. Μόνο τον Ιούλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή δύο τέτοιων συμβάσεων (η πρώτη αφορά μονάδα στη Φλώρινα και η δεύτερη στη Θεσσαλία, ύψους 22 και 18,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα) συνολικού ποσού 40 εκατ. ευρώ.

Πέραν όμως αυτών, ανοδικές προοπτικές διαβλέπει η Mevaco και στο μέτωπο των αμυντικών εξοπλισμών, όπου εκτός από τις υπάρχουσες συνεργασίες (π.χ. συμμετέχει στο πρόγραμμα της κατασκευής των γαλλικών φρεγατών για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έχει μπει στη λίστα των προμηθευτών-συνεργατών του γαλλικού ομίλου Naval) γίνονται επαφές και για την προσέλκυση άλλων πελατών από το εξωτερικό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η νέα παραγωγική μονάδα που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί σε όμορη έκταση στον Ασπρόπυργο θα είναι εστιασμένη στην παραγωγή αμυντικών εξοπλισμών. Πέραν αυτής της μονάδας, σειρά επενδύσεων τρέχουν αυτή την περίοδο στην εισηγμένη εταιρεία με την παραγγελία νέων μηχανημάτων, με τον εκσυγχρονισμό του μηχανουργείου, κ.λπ.

Τέλος, η Mevaco σκοπεύει να διεκδικήσει εργασίες και από το ευρύτερο φάσμα των δημοσίων επενδύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα κατά τα επόμενα χρόνια, λόγω και της χρηματοδότησής τους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα λοιπά κοινοτικά κονδύλια.

Το 2023 η Mevaco αύξησε τον κύκλο εργασιών της στα 42,76 εκατ. ευρώ (έναντι 38,81 εκατ. το 2022), ενώ σημείωσε EBITDA 4,945 εκατ. ευρώ (4,983 εκατ.) και καθαρή κερδοφορία 3,171 εκατ. ευρώ (3,167 εκατ. ευρώ).

Στις 31/12/2023 τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης είχαν διαμορφωθεί στα 30,7 εκατ. ευρώ και το θετικό καθαρό ταμείο (Net Cash, διαθέσιμα υψηλότερα από το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων) στο 1,9 εκατ. ευρώ.

Related posts

Σε «Public+Home» μετονομάζονται τα 13 καταστήματα MediaMarkt

admin

Νέο μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ η Rollex

admin

Τα 7 χρόνια «φαγούρας» της Παγωτά Δωδώνη και το νέο κεφάλαιο

admin

NP Ασφαλιστική: Πρόσθετο bonus στους συνεργάτες που ξεπέρασαν τους στόχους

admin

Περιθώρια ρεκόρ στη διύλιση περιμένει το 2ο τρίμηνο η Motor Oil

admin

Galaxy Cosmos Mezz: Πράσινο φως στη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

admin

EY Ελλάδος: 300 εθελοντές συμμετείχαν στις δράσεις του «Sustainable Tomorrow»

admin

Στο Netflix η επιτυχημένη σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

admin

H Viva Wallet ανάδοχος του Freedom Pass

admin